Címlap Közélet Eltilthatja a...

Eltilthatja a NAV a cégvezetéstől a POSZT egyik új vezetőjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha ez megtörténik, amire sajnos komoly esély van, akkor borul az egész cég, mivel kettős ügyvezetés van jelenleg a fesztivált szervező társaságnál. Megint veszélyben lehet a Pécsi Országos Színházi találkozó, immár sokadszorra!

Megbízható forrásból úgy értesült a Pécs Aktuál, hogy a NAV eljárást indított és eltilthatja az ügyvezetéstől a fesztivált szervező cég egyik új vezetőjét. Az érintett ügyvezetőnek ugyanis ez már nem az első mulasztása az adóhatóság felé.

Az biztos, hogy a NAV írásban szólította fel a cég tulajdonosát, vagyis a ZsÖK NKft-t, hogy a megadott júliusi határidőig szüntesse meg a törvénytelen állapotot a cégben: vagyis menesszék az ügyvezetőt. Azért lehet ez nagyon komoly gond, mert a városvezetés úgy döntött, hogy az eddigi egyetlen ügyvezető helyett ketten lássák el a feladatot: neveket is ajánlottak a feladatra, amit el is fogadtak végül. A kettős ügyvezetés miatt azonban, ha az egyik ügyvezető „kiesik”, akkor borulhat az egész cég.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága végzést is kibocsátott az érintett ügyvezetővel, illetve cégével szemben; ami a céginformációs adatbázisban is látható. Eszerint

„a bíróság a céget eltiltja a további működéstől, egyben megszűntnek nyilvánítja és elrendeli a kényszertörlési eljárás megindítását.

A bíróság kötelezi a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100.000.- Ft felügyeleti illetéket a Magyar Államnak”.

A bíróság indoklása szerint azért törölték az érintett ügyvezető cégét, mert „a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020.02.10. napján érkezett átiratával értesítette a Cégbíróságot, hogy törölte a cég adószámát és egyidejűleg kezdeményezte a cég megszűntnek nyilvánítására irányuló eljárás lefolytatását”.

Lapunk személyiségi okokból nem hozza nyilvánoságra sem az érintett vezető nevét, sem pedig a cége nevét. Úgy tudjuk, az illető megróbálja tisztázni magát az adóhatóságnál – a bíróság a végzését hatályon kívül helyezte emiatt. Napokon belül kiderül, hogy másodszor is sikerrel járt-e; ám információink szerint erre ezúttal lényegesen kevesebb esélye van, mint az első esetben.

A Gazdasági Bizottság tervezett elnökét is eltiltotta a NAV

Nem ez lenne az első eset Pécsett, hogy az új városvezetés rossz emberre bízna feladatot. Mint ismert, Nyőgéri Lajos, az MSZP politikusa lett volna a Gazdasági Bizottság elnöke, ám időközben kiderült, hogy a NAV őt is eltiltotta az ilyen és ehhez hasonló tevékenységtől, nem lehet sem cégvezető, sem vezető tisztségviselő, mert három cégét is törölni kellett a képviselőnek. A politikus végül lemondott a tisztségéről. Őt egyébként korábban jogerősen is elítélte a bíróság, mert valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett Páva Zsolt fideszes ex-polgármesterről.