Címlap Politika A DK is indít...

A DK is indít jelölteket Pécsett 2022-ben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Feltéve, ha eljutnak addig, és az előválasztáson is befutnak a párt jelöltjei.

Vélhetően a Demokratikus Koalíció egyéni jelöltje lesz Auth István és Zag Gábor, önkormányzati képviselők a pécsi 1-es és 2-es választókörzetben – írta meg elsőként a Pécs Aktuál tavaly novemberben. Legalábbis erre következtettünk a párt honlapján olvasható információkból és abból, hogy komplett újságokat is gyártottak nekik. Most nagyon úgy néz ki, eltaláltuk, és valóban őket kettejüket indítja el Gyurcsány Ferenc Pécsett. Az előválasztáson biztosan.

Hivatalosan a párt még nem döntött a kérdésben, de Barkóczi Balázs szóvivő elárulta a Telexnek, hogy „a DK-nak legnagyobb ellenzéki pártként mind a 106 egyéni választókerületben lesz jelöltje.” A kiadványokban pedig azokat a DK-politikusokat mutatják be szerte az országban, akik „helyben az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei”.

Auth István és Zag Gábor újságjában kísértetiesen hasonló szöveg jelent meg, de ez természetes, megszokott a politikai térben, ebből túl sok következtetést nem érdemes levonni.

Tehát ugyan hivatalosan még nem lehet őket jelölteknek tekinteni, ugyanakkor nagyon úgy néz ki, hogy Auth István Mellár Tamás helyére tör; Zag Gábor pedig Hoppál Péter körzetéért indul csatába – az előválasztáson legalábbis. Hogy erre mikor kerülhet sor, azt egyelőre a járvány miatt nem lehet megmondani; de a pártok már javában készülnek az időközi kampányukra.