Címlap Politika Attól tart, h...

Attól tart, hogy lecserélik – közölte Márki-Zay Péter egy interjúban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem tartja kizártnak, hogy a pártok kivárnak, azért nem kampányolnak, sőt azt sem, hogy előállnak majd egy miniszterelnökjelölt-cserével. Márki-Zay Péter furcsállja a legfrissebb szivárogtatást egy kutatásról, amely hatalmas előnyt mért a Fidesznél.

Szabad Európának adott interjúban, amit az Index szemlézett, a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta:

NEM TARTJA KIZÁRTNAK, HOGY A PÁRTOK KIVÁRNAK, AZÉRT NEM KAMPÁNYOLNAK.

Elismerte, hogy az előválasztás lezárultával az ellenzék lendülete megtört, mint mondta, ezt egy új kampánnyal majd újraindítja.

Ez a kijelentés Márki-Zay Pétertől azért is különösen érdekes, mert korábban még azt mondta, ő maga kérte, hogy az ellenzéki pártok lépjenek hátrébb, hogy „a kampány ne a pártokról szóljon”.

Szerinte elképzelhető az is – árulta el ebben a friss interjúban, hogy

A BALOLDALON ELŐÁLLNAK MAJD EGY MINISZTERELNÖKJELÖLT-CSERÉVEL.

Mint mondta, vannak eszközök ahhoz, ha valaki a Fidesz érdekében meg akarja buktatni az ellenzéket belülről, például egy olyan közvélemény-kutatással, amilyen csütörtökön látott napvilágot, és hatalmas előnyt mért a Fidesznek. 

444 írta meg részletesen, hogy független mérés szerint erős menetelésbe kezdett a Fidesz, durván erősödik a kormánypárt, miközben a baloldal számai csökkennek. A különbség pedig igen markáns.

A TELJES LAKOSSÁGRA NÉZVE EBBEN AZ ÁLLHAT, HOGY 46 SZÁZALÉKOS A FIDESZ–KDNP, 32 SZÁZALÉKOS AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁS LISTÁJÁNAK TÁMOGATOTTSÁGA.

A Mi Hazánk öt százalékon, a Kétfarkú Kutya Párt négy százalékon áll, tizenkét százalék nem szavazna vagy nem árulja el, kit támogatna. A kutatást már az új, közös ellenzéki kampányközpont rendelte meg.

SZAVAZÁS

Cseréljék le Márki-Zay Pétert egy rátermettebb jelöltre?