Címlap Politika Bajban a pécs...

Bajban a pécsi városvezetés? Távozik a kabinetvezető is

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét hónapja van új városvezetése Pécsnek, de máris jelentősnek tekinthető átszervezések és személycserék folynak. Távozik a kabinetfőnök, de megválnak a Gazdaságfejlesztési Főosztály vezetőjétől is, aki sikkasztási ügybe keveredett korábban. 

Cikkünk után jelentette be a pécsi önkormányzat, hogy közös megegyezéssel megválnak attól a csúcsfőosztályvezetőtől, akiről megírtuk, hogy korábban sikkasztási ügybe keveredett Berlinben, ahol diplomataként dolgozott.

A rövid és sejtelmes kommüniké nem részletezi ugyan a távozása okát, de sejtetni engedi, hogy valami nem lehetett rendben az elmúlt hónapokban a nő /és gazdaságfejlesztési főosztálya/ teljesítményével. Ennek ellenére július 31-el szűnik meg majd csak a munkaviszonya.

Nem ez az egyetlen változás azonban a Városházán – éresült megbízható forrásokból a Pécs Aktuál.

Távozik Péterffy kabinetvezetője is: Brambauer Zsolt

A férfit az MSZP-s önkormányzati képviselő, Schmuck Roland „emberének” tartják házon belül, aki témavezetője is volt az illetőnek az egyetemen. Brambauer volt az is egyébként, aki együtt dolgozott Ruzsa Csabával az EKF-et koordináló cégben is.

A férfi Péterffy Attila kabinetvezetőjeként dolgozott eddig a Városházán, de nem ritkán ő volt az is, aki a polgármestert fotózta és videózta a különféle nyilvános megjelenések alkalmával. (Időnként nem túl jól, amit szóvá is tett neki olykor a polgármester, nyilvánosan, mások előtt is – mesélték lapunknak.)

Úgy tudjuk, hogy helyére a volt keszüi körjegyző: Lukácsiné dr Major Zsuzsanna érkezik. Ő 2000 lakos alatti kistelepülésekkel volt eddig kapcsolatban, ezért nagy váltásnak – és kihívásnak – tűnik majd egy Pécs méretű várossal boldogulni.

Brambauert korábban kerestük, de nem reagált lapunknak. Nem teszik utcára egyébként, hanem házon belül kap más feladatot.