Címlap Politika Be akarja til...

Be akarja tiltani a Pécs Pride-ot az ÖPE!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

6500 érvényes aláírást szeretne összegyűjteni Kővári János, az ÖPE képviselője ahhoz, hogy közmeghallgatást lehessen összehívni a Pécs Pride 2020 miatt. Ezt Kővári maga jelentette be hétfőn a Városháza előtti sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszélt, hogy a bíróságot is bevonják a Pride ellen.

Kővári szerint a Pride sérti a gyülekezési törvényt, ezért szeretnénk betiltatni. A gyülekezési jogról szóló törvény több bekezdése taglalja, hogy miért tiltható be egy rendezvény – véli a képviselő. 

A felvonulás iskolák és templomok mellett halad majd el, ami sérti gyerekek, fiatalok és a vallási csoportok méltóságát”

– tette hozzá Kővári, aki szerint ez elég a betiltáshoz, amit egyébként a törvény 13. § paragrafusa is alátámaszthat.

Az önkormányzat által igen ügyesen elindított közvélemény-kutatásra csak annyit mondott, hogy

ellenőrizhetetlen, hogy kiket kérdeznek majd meg az ügyben, így az eredmény várhatóan nem tükrözi majd a pécsiek véleményét”.

Standok városszerte

A Pécs Pride 2020 ellen indított online aláírásgyűjtésen eddig 9000-nél is több aláírást  sikerült összegyűjtenünk, ezzel csak az a baj, hogy ezeknek csak a fele pécsi – mondta Kővári. (Ezt elsőként a Pécs Aktuál írta meg.)

Az ÖPE ezért keddtől 10 pécsi helyszínre települ ki, hogy sikerüljön 6500 érvényes aláírást összegyűjteni, amelyhez szerény kalkulációjuk szerint nagyjából 8 ezer aláíróra van szükség.

Egyetértesz ezzel vagy azért ez túlzás?