Címlap Politika Cáfolja Bogná...

Cáfolja Bognár Szilvia, hogy szóba került volna Hoppál Péter ellenfeleként

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte a semmiből jelent meg Gyurcsány Ferenc Pécsett múlt csütörtökön, simán csak besétált a Városházára. Ott - mások mellett - a polgármester várta, de rossz helyen - állította egy képviselő, aki szemtanúja volt a nagy érkezésnek. A lapunkhoz eljutott információk szerint négy fő téma miatt érkezett a városba. Ezek egyike Bognár Szilvia "sorsa" volt. A pécsi alpolgármester válaszolt a kérdéseinkre. 

A Pécs Aktuál információi szerint a DK elnökének pécsi látogatása több témát is érintett, mégpedig olyan fontos ügyeket, amelyek miatt személyesen kellett eljönnie a városba. Ezek:

  • Bognár Szilvia “sorsa”;
  • a Hoppál Péter ellen induló összbaloldali jelölt kiválasztása 2022-re;
  • veszélybe került Kunszt Márta pozíciója városi DK elnökként, betámadták ugyanis “hátulról” párton belülről; és
  • a város ügyeiről is egyeztetnek a volt miniszterelnökkel.

Az biztos, hogy Gyurcsány Ferenc zárt ajtók mögött is egyeztetett Péterffy Attilával, Pécs polgármesterével. Hogy pontosan miről, azt viszont egyelőre nem tudtuk meg.

Egy párthoz közel álló forrásunk szerint a DK szeretné csatába küldené egyik emberét Hoppál ellen, és ehhez szeretnék megszerezni az összbaloldal támogatását is. Két nevet hallottunk: Zag Gáborét és Bognár Szilviáét.

Még csütörtökön kerestük Bognár Szilviát, és sikerült kommunikálnunk vele a hétvégén.

Bognár Szilvia megerősítette, hogy a hivatalos városházi találkozó után, már a DK frakcióülésén megvitatták Gyurcsány Ferenncel a szeptemberi közgyűlésen nagy port kavart vitát és szavazást, amelynek során viharos körülmények között nevezték ki a ZsÖK új ügyvezetőjét.

– A frakcióülésen nem került szóba Kunszt Márta állítólagos párton belüli „betámadása” – egy ilyen téma választókerületi ügy lenne egyébként is–, és az országgyűlési képviselő-jelöltek esetleges személye sem. Az én nevem nem merült fel országgyűlési képviselő-jelöltként egyik választókerületben sem – közölte Bognár Szilvia.

A DK-s alpolgármester arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy ha mégis úgy alakulna, akkor elindulna-e Hoppál ellen. Kaptunk ugyanis ilyen jelzéseket. Bognár Szilviát megkérdeztük azokról a hírekről is, hogy állítólag sem Péterffy Attilával, sem Ruzsa Csaba alpolgármesterrel nem felhőtlen és harmonikus a viszonya, de erre a kérdésre sem érkezett válasza.