Címlap Politika Egy kommentje...

Egy kommentje miatt indított kampányt a Jobbik Hoppál Péter ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fideszes politikus ugyanis egy munkanélküli asszonynak azt írta egy hír alatti kommentjében, hogy több szerencséje lenne állást találni, ha levenné az O1G jelet a profiljáról.

Ahogy azt a Pécs Aktuál megírta, Soros György 1 millió eurót ad Budapestnek, a pénzt pedig a koronavírus elleni küzdelemre kapja a magyar főváros. Erről a hírről beszámolt a pécsi önkormányzat kiadványa is, a hír alatt viszont egyszer csak a semmiből feltűnt Hoppál Péter.

A politikus kommentjében azt írta, hogy

„Sorosék szégyelljék magukat! Ja, meg GYURCSÁNYNÉ IS a 20(!) db. szájmaszknyi adományával! Ez semmire sem elég! Ennyi pénzt a pécsi civiljeiknek is kiosztottak! Eddig a kerítés elleni kampányokat, meg az ellenzéki „civil” akciókat támogatták, most meg a családok ellen támadnak.”

A kommentje végére belinkelt egy valóban igen radikálisnak tűnő véleményt is, EZT.

Ekkor szabadult el a komment-cunami. Tucatjával kezdték el ekézni a fideszes politikust. Egy nő többször is hozzászólt, és ezekből kiderült az is, hogy éppen munkanélküli. Akkor dobta be Hoppál a következő kommentet:

„Meglepődne, ha tudná, Hölgyem! Tudja, én az egyházon keresztül adakozom, ami sosem nyilvános. De hadd kérdezzek vissza! És Ön mennyit adományozott az O1G kitűzője mögül?”

A biztosítékot viszont nem is annyira ez, hanem inkább a következő kommentje vert ki a politikusnak igazán:

„Ki kell ábrándítsam! Én sem férek hozzá EU-s pénzekhez! Javaslom, regisztráljon a Munkaügyi Központban – de előtte vegye le az O1G-t, hátha úgy sikeresebb lesz. Minden jót kívánok!”

Egy emberként esett neki Hoppálnak ezek után mindenki (néhány „védője azért akadt), köztük civil szervezetek képviselői, pécsi szálloda tulajdonos, vagy éppen magát függetlennek gondoló újságíró, aki egyenesen „gusztustalanak” nevezte Hoppál O1G-s megjegyzését.

A történet nem érdemelt volna egy ilyen hírt sem, ám most a Jobbik meglátta a komment-cunamiban az esélyt és kampányt indítottak a fideszes politikus ellen.

Ebben már egészen pontosan azt állítják, hogy

„Hoppál Péter (…) kioktatott egy munkanélküli nőt, mondván, hogy ha nem lenne nyíltan ellenzéki, akkor könnyebben kaphatna munkát. Eddig is tudtuk, hogy a kormánypártok képviselői a befolyásukat arra használják fel, hogy a nekik nem tetsző, kormánykritikus embereket anyagilag ellehetetlenítsék, de ennyire nyíltan még nem merték kimondani.”

A poszt bődületesen terjed a közösségi oldalon. Hoppál Péter erre egyelőre (még) nem reagált.

Mostanában egyébként nem először kerül a figyelem középpontjába a képviselő, tegnap az Index foglalkozott vele egy Napi rajz erejéig, mégpedig emiatt a posztja miatt. Cikkben is elmagyarázták.

https://www.facebook.com/hoppalpeter/posts/3350484944965094