Címlap Politika Elismerte Pét...

Elismerte Péterffy, hogy vannak problémái női alpolgármesterével: Bognár Szilviával!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem cáfolta a polgármester, hogy rossz a viszonya a vele, és már Gyurcsány is jött békíteni, de ezt diplomatikusan adta elő a Népszavának.  A részletekbe viszont már nem ment bele.

A Népszava is összefoglalta a múlt hét legnagyobb botrányát, ami miatt megreccsent az Ellenzéki Együttműködés Rendszere (EER) Pécsen. A cikkben azonban van egy fontos újdonság is, mégpedig az, hogy Péterffy Attila elismerte, hogy nem felhőtlen a viszonya női alpolgármesterével.

A baloldali lap is megírta az információt, miszerint a harmadik alpolgármester kinevezésében más is szerepet játszott, mint amit Péterffy Attila közölt. „A polgármester első számú szövetségese, Ruzsa Csaba, a gazdasági feladatokért felelős alpolgármester. Ruzsa nem megválasztott képviselő, ő gazdasági szakember, akit Péterffy hozott be a testületbe. A másik alpolgármester,

a DK-s támogatással megválasztott Bognár Szilvia – vele viszont rendkívül rossz Péterffy munkakapcsolata, állították többen. Tőle vette el a polgármester a Nyőgéri Lajosra ruházott feladatköröket, miközben több más, addig Bognárhoz tartozó feladatot Ruzsára bízott.

– ecseteli a helyzetet a Népszava. Rá is kérdeztek erre a polgármesternél. Péterffy nem titkolta, hogy Ruzsával jobban tud együtt dolgozni, mint Bognárral, ám cáfolta, hogy munkakapcsolata Bognárral konfliktusos volna.

A közelmúltban Gyurcsány Ferenc is megfordult a városházán azért, hogy javuljon a Péterffy-Bognár viszony. Ezt Péterffy sem cáfolta

– olvasható a lap cikkében.

Péterffy Attila egyébként úgy véli, hogy Bognár Szilvia számára továbbra is tartalmas és nagy feladatok várnak, hisz ő felel Pécs kulturális életéért.

Miért hallgat Nyőgéri Lajos?

Talán feltűnhetett másoknak is, hogy a napok óta tartó botrány ellenére éppen az érintett van csöndben. Nyőgéri Lajos egy családi tragédiára hivatkozva (meghalt az édesapja) kért türelmet.

(Borítóképünk montázs / Készítette: Pécs Aktuál)