Címlap Politika Fejenként 200...

Fejenként 200 ezer forintos extra pulykapénzt kapnak az önkormányzati dolgozók Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyszeri juttatással segíti az önkormányzat a cégei és intézményei dolgozóit - közölte a Polgármesteri Hivatal.

Egyszeri, nettó 200 ezer forintos cafeteria juttatást adnak a pécsi önkormányzati cégek és intézmények dolgozóiknak az Európában rekordgyorsasággal romló vásárlóerő kompenzálására. A SZÉP-kártya juttatás célja, hogy lehetőség szerint minden cég és intézmény munkatársait segítse, egyenlő mértékben.

Ez összesen 723 milliójába kerül a városnak.

Az egységesen nettó 200 ezer forintos cafeteriát így megkaphatják a közfeladatot ellátó cégek (mint a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a Biokom NKft, vagy a Tüke Busz Zrt.) és a kulturális szférában dolgozó cégek és intézmények (mint a Janus Pannonius Múzeum, a Zsolnay Örökségkezelő NKft, a Pécsi Nemzeti Színház, vagy a Pécsi Balett NKft.) munkatársai. Részesülnek a dotációból az önkormányzati fenntartású pécsi óvodák és szociális intézmények dolgozói is, ideértve a társulási fenntartásban működő Integrált Nappali Szociális Intézmény és a családsegítő központ munkatársait is.