Címlap Politika Gulyás szerin...

Gulyás szerint nem kizárt egy Orbán–Gyurcsány-vita

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyugat-európai elit önmagát látná legszívesebben Magyarország élén, ezért nem kizárt, hogy beavatkoznak a választásba – hangoztatta Gulyás Gergely a Demokrata című lapban olvasható interjúban. De mindenkit megnyugtatott, egy beavatkozásnak sem lenne döntő jelentősége, egyébként is, az ellenzéknek nincsenek valódi érvei – mondta.

Nem kizárt, hogy külföldről beavatkoznak az áprilisi országgyűlési választásba – nyilatkozta Gulyás Gergely a Demokratának. A kancelláriaminiszter szerint „a nyugat-európai elit a legszívesebben önmagát látná Magyarország hajójának kormányánál”, de úgy véli, hogy ennek nem lenne döntő jelentősége, „hiszen edzettek vagyunk már”.

Azt is elmondta: a kormánypártok olyan kampánnyal készülnek, amely világossá teszi, hogy az országgyűlési választásnak rendkívüli tétje van. Gulyás szerint „a baloldali politikusok jelentős része volt már kormányon, és az a rendszerváltoztatás utáni magyar történelem legkárosabb időszaka volt”, ezért a baloldalnak „saját kormányzati teljesítményük mellett, illetve a miénkkel szemben valódi érveik nincsenek” – fogalmazott.

Gulyás Gergely közölte, nem lát rá esélyt, hogy lesz miniszterelnök-jelölti vita, hiszen „ha valaki objektívan megnézi a mögöttünk hagyott három hónap eseményeit, akkor nincs olyan érzése, hogy a baloldal vezetője Márki-Zay Péter lenne”. Arról, hogy Gyurcsány Ferenccel vitatkozna-e a miniszterelnök, úgy nyilatkozott: „várjuk meg, hogy érkezik-e megkeresés a baloldal első embere részéről”.

Gulyás egyetért azzal, hogy további jelentős pedagógusbér-emelésre van szükség, de a tanárok napokban tartott demonstrációja esetében „politikai sztrájkról van szó, amellyel néhány, az ellenzék iránt elkötelezett szakszervezeti vezető a baloldal választási kampányát akarja elősegíteni, akár törvénytelen eszközöktől sem visszariadva”.