Címlap Politika Gyurcsány a P...

Gyurcsány a Partizánnak: „Vezetni fogjuk ezt az országot”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komolyan és egészen nyíltan szólt oda az ellenzéknek Gyurcsány Ferenc a Partizán kedd esti adásában. Kritizálta a Párbeszédet, Márki-Zay Pétert (akinek nevét talán egyszer mondta ki), Karácsony Gergelyt, a Jobbikot és a Momentumról is úgy beszélt, mint ami nagy kihívás előtt áll - a DK-nak pedig nincs más dolga, mint kivárni, mi lesz velük.

Gyurcsány nem érzi azt, hogy különösebb szerepe lett volna a DK-nak a választási kudarcban – hiszen, ha nem lehetett benne a kampányban Márki-Zay kérésére, akkor a felelősség sem az övé. Márki-Zayról azt is mondta, hogy

„amit Márki-Zay Péter képviselt és csinált, az nagyon messze van ahhoz képest, amit én Magyarországról gondolok”.

A DK elnöke szerint az előválasztás kudarc volt, és hiba (erről a Pécs Aktuál is írt korábban egy elemzést, ahol ezt előrevetítettük – a szerk.).

Az árnyékkormány az ellenzék középpontja

Láthatóan és érezhetően örömmel beszélt a DK Árnyékkormányáról, feleségét következetesen Dobrev Klárának nevezve. Gyurcsány azt mondta, világos alternatívát akarnak kínálni az embereknek,mert bármikor képesek lennének átvenni az ország vezetésétét.

„Aki Gyurcsány akar lenni, csinálja jobban”

Gyurcsány Ferenc azt mondta a műsorban, hogy megszokta, hogy sokan kritizálják.

„Aki Gyurcsánnyal szemben akar politizálni, az csinálja jobban, gyűjtsön össze 1,5-2 millió szavazót. Arra készülünk, hogy vezessük és vezetni is fogjuk ezt az országot”

– közölte végül.

A műsorban többször is kijelentette, hogy a DK az ellenzék közepe, a legnagyobb, legerősebb párt a baloldalon és nem várnak senkire. Aki akar csatlakozni, az jöjjön, aki nem, az nem.

Hasznos hülye

Gulyás Márton egyik kérdésére, miszerint nem érzi-e magát hasznos hülyének, láthatóan megorrolt Gyurcsány Ferenc, de végül válaszolt, hogy nem.

A teljes adás itt nézhető vissza: