Címlap Politika Hat pontban s...

Hat pontban sorolta Mellár Tamás, hogy mi mindent tett Pécsért a négy év alatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fideszes szimpatizánsok rendre felteszik a kérdést a közösségi oldalon, hogy „mit tett Mellár négy év alatt Pécsért?”, illetve visszatérő kritika vele szemben, hogy „alig lehetett látni a választókörzetében”.

A kép nagyítható!

Most a saját posztja alá írt kommentben alaposan rácáfolt a rosszindulatú megjegyzésekre Mellár Tamás, ugyanis 6 pontot is felsorolt azzal kapcsolatban, hogy mi mindent tett Pécsért és a pécsiekért az elmúlt négy évben. Ezek a következők – írja:

(1) Az én törvénymódosító javaslatomra csökkentették az áfát az éttermekben, azokra az ételekre, amelyeket nem ott fogyasztottak el, hanem elvittek (ennek a covid járvány idején volt különösen nagy jelentősége).

(2) Írásbeli kérdésemre az illetékes minisztérium megadta és én közzé tettem azt a jelentkezési lapot, amellyel a leszázalékolt emberek kárpótlásért folyamodhattak (erről tudósított az ATV is).

(3) A tavalyi esztendőben pécsi képviselőtársaimmal én is közben jártam, hogy a város kapjon kétmilliárd forint kompenzációt (lásd erről a polgármester közgyűlési beszámolóját).

(4) Mind a négy költségvetéshez módosító indítványt adtam be, hogy a kormány rendkívüli támogatásban részesítse a pécsi tömegközlekedést (sajnos egyszer sem fogadta el a fideszes kormány).

(5) Feljelentést tettem az Elios cég ellen, mert olyan rossz minőségű közvilágosítást helyeztek üzembe a városban, hogy emiatt egy gyalogos életét vesztette.

(6) A parlamentben 112 felszólalásom volt és 185 indítványt tettem a négy év alatt. Ezek egyharmada pécsi ügyekre vonatkozott (a felszólalások és az indítványok letölthetők az Országgyűlés honlapjáról).