Címlap Politika Hoppál Péter:...

Hoppál Péter: vizsgálják meg a bérleti díjak időszakos elengedésének lehetőségét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt kaptunk Pécs fideszes országgyűlési képviselőjétől. Ebben Hoppál Péter azt írja, közel száz vállalkozó jelentkezett, a legtöbbnek pedig a bérleti díjak megfizetése okozza a legnagyobb problémát a mostani helyzetben, hiszen forgalmuk és bevételük gyakorlatilag megszűnt.

A képviselő ezért levélben fordult Pécs polgármesteréhez, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatójához, valamint a nagyobb pécsi bevásárlóközpontok (Árkád Pécs és a Pécs Plaza) tulajdonosaihoz, melyben arra kéri őket, hogy

„haladéktalanul vizsgálja meg a bérleti díjak időszakos elengedésének lehetőségét, hogy amelyik vállalkozásnak segít ez a gesztus, az így képes legyen fennmaradni. Remélhetőleg ezáltal szavatolható a cégek mielőbbi újraindulása, későbbi hatékony működése. Ellenkező esetben tömegesen mehetnek tönkre pécsi vállalkozások

– zárul a közlemény.

Lapunkban tegnap írtunk arról, hogy az önkormányzat vagyonhasznosító cége nem engedi el a bérleti díjakat Pécsett, csak nem számlázza ki azokat 2 hónapig.