Címlap Politika Hosszú válás ...

Hosszú válás lehetett: három cégét is megszüntették az új alpolgármesternek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baráti interjúban magyarázkodott Nyőgéri Lajos, de nyilatkozata és a cégbírósági adatok között eltérés van.

Mindenkit szeretnék megnyugtatni: nem fiktív vagy fantom cégekről beszélünk. Az életemnek volt egy nehéz időszaka, ami a válásomhoz kapcsolódott. Ilyenkor – aki volt már ilyen helyzetben, az tudja – az ember sok mindenre nem képes figyelni. Az történt, hogy bevétellel nem rendelkező cégeknél nem adtam le a bevallásokat. Abban az időszakban nem volt még e-ügyintézés, akkoriban több millió céget töröltek a nyilvántartásból országszerte, köztük volt az én két cégem is. Mivel kényszertörlés alatt volt a cég, eltiltottak a cégvezetéstől” – állította az önkormányzat újságjában megjelent baráti interjúban Nyőgéri Lajos, így próbálva megmagyarázni, miért tiltotta el a NAV évekre a cégvezetéstől, illetve a vezető tisztségviselői pozícióktól.

A nyilvános és bárki számára elérhető dokumentumok szerint azonban nem kettő, hanem három cége szűnt meg, és igen hosszú válása lehetett, mert 2012 és 2019 közötti évekről van szó.

A cégbírósági adatokból látható, hogy két cégét felszámolás eredményeként szüntették meg. A felszámolási eljárás megindításának feltétele azonban az, hogy legyen tartozása a cégnek, amit nem fizet meg, vagyis fizetésképtelenné válik. Tehát valaki(k) felé mégiscsak volt ezen cégeknek lejárt tartozása, amit nem fizetett meg.

Látható az is, hogy ezek a felszámolási és kényszertörlési eljárások időben teljesen eltértek egymástól:

  • az Aplikáció Bt.-jét 2019. novemberében törölték
  • a Kedvezménykártya Kft.-jének felszámolása 2012. decemberében zárult és
  • a Továbbképző Kft. felszámolása pedig 2014. augusztusában indult és októberében fejeződött be.