Címlap Politika Íme a milliár...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közzétették annak a 106 jelöltnek a nevét a Megoldás Mozgalom honlapján, akiket a milliárdos vállalkozó, Gattyán György pártja indít a választáson. Az ismert nevek – Détári Lajos egykori világválogatott futballista, Janicsák István, a Z’Zi Labor énekese vagy VV Tommyboy – mellett kiderült, hogy ki az a négy jelölt, akik Baranya megyében mérettetik meg magukat az áprilisi választáson.

Az 1. választókörzetben Palkó Ádám indul. Mint magáról írja, „tanulmányaim mellett jelenleg vállalkozóként tevékenykedek az online szférában. Hiszem, hogy a gyermekeinket oktató pedagógusok Magyarország jövőjének szerves részét képezik, ezért elengedhetetlennek tartom a közoktatásban lévő káosz felszámolását és a tanári fizetések és megbecsülés helyreállítását, hogy egy korszerű országban élhessünk.”

A 2. választókörzetben a gyógyszerész végzettségű Dr. Juhász Gábor száll harcba a voksokért. Rövid bemutatkozása szerint „gyógyszerész létemre a 2022-es országgyűlési választásokon jelöltként indulok Baranya 2. számú választókörzetében, a Megoldás Mozgalom színeiben. Főállású apa vagyok, nevelőszülő a gyermekvédelemnél és csak másodállásban gyógyszerészkedem. Empátiával megáldott egészségügyi dolgozóként a társadalmi, egészségügyi és szociális dolgok érintenek meg. Az egyenlőség-egység híve vagyok , ahol az egyén áll a középpontban. Támogatom a digitális tudat kialakítását a vidékfejlesztésen keresztül. A feleségem történelem szakos tanár, szintén párom a gyermekvédelemnél a nevelőszülőségben. Hét államilag gondozott gyermeket fogadtunk be otthonunkba.”

A 3. választókörzet Döbrei István területe: „Baranya megyei általános- és középiskolai tanulmányaim után számos országban szereztem értékes szakmai tudást és tapasztalatot. Egyik legfontosabb célom a Megoldás Mozgalom újfajta, értékteremtő politikai szemléletmódján keresztül bebizonyítani, hogy társadalmi megosztás nélkül is meg lehet találni a megfelelő megoldást minden helyi problémára, egymást meghallgatva és tiszteletben tartva, a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket és a helyi adottságokat kihasználva.”

Végül a 4. választókörzetben Víg Aurél igyekszik meghódítani a szavazókat, akinek célja, hogy „a Magyarországon élő kisebbségek, különösen a cigány kisebbség életkörüményein és társadalmi helyzetén javítsak.”