Címlap Politika Ingyen adták ...

Ingyen adták a hamburgert a kirúgott tanároknak, feljelentették őket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy azzal, hogy ajándékba kínálunk pár hamburgert azoknak a tanároknak, akik elvesztették az állásukat, az negatív érzéseket is tud kelteni”

– írta Facebook-oldalán egy étterem, amely hamburgert nevezett el a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elküldött Palya Tamásról, és vállalta, hogy más kirúgott pedagógusokat is megvendégel – vette észre az Index.

Az egyik fővárosi gyorsétterem Palya Tamásról, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik kirúgott pedagógusáról nevezett el hamburgert szolidaritásból – róla írtunk már korábban.

A Palyaburgerre a még tanító pedagógusok 20 százalékos kedvezményt kapnak, míg a kirúgott tanároknak egyáltalán nem kell érte fizetni.

Bár az étterem az akciót jó szándékból találta ki, végül megütötte a bokáját, valaki ugyanis feljelentette a céget a fogyasztóvédelemnél.

Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy azzal, hogy ajándékba kínálunk pár hamburgert azoknak a tanároknak, akik elvesztették az állásukat, az negatív érzéseket is tud kelteni. Feljelentettek minket a Fogyasztóvédelemnél, hogy miért adunk ajándék burgert a tanároknak. Megdöbbentő, hogy 2022-ben Magyarországon még mindig divat feljelenteni. Ennyire zavar valakit, hogy segíteni akarunk?

– tette fel a kérdést szerda délelőtt a gyorsétterem.

Szerdán országszerte – Pécsett is – sztrájkolnak a hazai iskolákban. 

(Boríóképünk forrása: Tanítanék Mozgalom)