Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2015-ös nyitás óta nagyon sokak kedvenc helye lett a pécsi Central Wakeboard és Szabadidőpark, amely idén két korosztályos országos bajnokot is adott: Czéh Maja mellett Harmatos Zorán is aranyéremnek örülhetett. A közelmúlt tehát szép volt, de a jövő borús: az elszálló rezsiárak miatt lehet, hogy 2023-ban nem nyitnak ki.

Amint azt lapunkban is megírtuk, a Velencén megrendezett magyar bajnokságon az U18-asoknál Czéh Maja végzett az első helyen. Mellette még egy pécsi sikernek örülhettünk, ugyanis szintén aranyérmet szerzett Harmatos Zorán, aki az U14-eseknél bizonyult a legjobbnak. Mindketten a tüskésréti Central Wakeboard és Szabadidőparkban gyakorolnak már évek óta.

– Ő egy nagyon ügyes kissrác, aki céltudatosan készül – fogalmazott lapunknak Katics Viktor, a parkot üzemeltető Pécsi Víz Szolgáltató Kft. ügyvezetője. – Nagyon korán kezdte, ötévesen az édesapja már csónakkal húzta a vízen, aztán amint megnyitottunk, már jött is hozzánk. Sokat tesz azért, hogy egyre jobb eredményeket érjen el, a nemzetközileg is elismert magyar wakeboardoshoz, Orbán Olivérhez is jár edzőtáborozni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még szép sikerei!

Bár kifejezetten a versenyzők felkészítésére nem fektetnek hangsúlyt a tüskésréti pályán, ennek ellenére, amint a fentiekből is látszik, a park „kineveli” az eredményes sportolókat. Katics Viktor elmondta, természetesen a fiatalok tanulhatnak az idősebb, tapasztaltabb wakeboardosoktól a pályán, aki pedig nagyon komolyan veszi ezt a sportágat, és versenyszerűen akarja űzni, az elmegy táborokba, ahol rengeteg tudást szívhat magába.

A 2015 augusztusában megnyitott pécsi sportközpont épp a napokban zárta be kapuit, az idei szezonnak vége. A következő jövő májusban indul – illetve, majd meglátjuk, mi lesz…

– Egyelőre természetesen úgy tervezzük, hogy májusban folytatjuk, de ha nagyon elszabadulnak az energiaárak, akkor nem tudunk kinyitni. A két-háromszoros emelkedéssel még megbirkózunk valahogy, de ha a jelenlegi tízszeresét kellene fizetnünk, azt biztosan nem tudjuk kitermelni, így akkor zárva maradunk – mondta Katics Viktor, aki kérdésünkre hozzátette, mindez természetesen csak a wakeboardot érintené, a szabadidőpark, így a futókör továbbra is nyitva lenne és várná a sportolni vágyókat, valamint várhatóan az illemhelyiség is üzemelne, bár ennek már lennének költségei.

A pécsi Harmatos Zorán az U14-es kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára (Fotó: Czéh Bálint)
Akár a „Levegő Ura” is lehetne Zorán – tekintélyeseket tud repülni a deszkával(Fotó: Czéh Bálint)