Klára

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Leszedhetik a mohácsi polgármestert jövő héten

A fideszes többségű közgyűlés feloszlatja önmagát, időközi választás lesz ősszel. A baloldali polgármestert a jelenlegi jobboldali alpolgármester váltaná, ha a mohácsiak is úgy döntenek majd.

Hirdetés

A Pécs Aktuál megtudta, hogy jövő hétfőn feloszlatja önmagát a mohácsi képviselőtestület, ezzel pedig “leszedhetik” a polgármestert is. Csorbai Ferenc azután ülhetett be a városvezetői székbe, hogy váratlanul meghalt Szekó József a kampány kellős közepén, a Fidesz pedig nem tudott helyette polgármester-jelöltet állítani. Csorbai nem lépett vissza, így egyedüli “indulóként” meg is nyerte a választást.

A többségben lévő fideszes képviselők már hetekkel ezelőtt meglépték volna a testület feloszlatását, de közbeszólt a pandémia. Mivel a veszélyhelyzetnek vége, most már nincs akadálya, hogy a közgyűlés feloszlathassa önmagát.

Úgy tudjuk, a jelenlegi fideszes alpolgármester, Pávkovics Gábor szívesen elindulna a polgármesteri székért.

A testületnek egyébként nem kellene feloszlatnia önmagát, ha Csorbai lemondana, ebben az esetben ugyanis csak polgármestert kellene választani. Mivel erre vélhetően nem kerül sor, a választást 120 napon belül meg kell tartani. Azaz ősszel újra kell választani a képviselőket és polgármestert is.

Csorbai Ferenc legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy nyomozás indult ellene:

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Otthon nevelte a kis mariskáit, bilincs lett a vége

Következő sztori

Pécs nyitva: elstartolt a kampány, ami felpörgetné a várost!

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)