Címlap Politika Leszedhetik a...

Leszedhetik a mohácsi polgármestert jövő héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fideszes többségű közgyűlés feloszlatja önmagát, időközi választás lesz ősszel. A baloldali polgármestert a jelenlegi jobboldali alpolgármester váltaná, ha a mohácsiak is úgy döntenek majd.

A Pécs Aktuál megtudta, hogy jövő hétfőn feloszlatja önmagát a mohácsi képviselőtestület, ezzel pedig „leszedhetik” a polgármestert is. Csorbai Ferenc azután ülhetett be a városvezetői székbe, hogy váratlanul meghalt Szekó József a kampány kellős közepén, a Fidesz pedig nem tudott helyette polgármester-jelöltet állítani. Csorbai nem lépett vissza, így egyedüli „indulóként” meg is nyerte a választást.

A többségben lévő fideszes képviselők már hetekkel ezelőtt meglépték volna a testület feloszlatását, de közbeszólt a pandémia. Mivel a veszélyhelyzetnek vége, most már nincs akadálya, hogy a közgyűlés feloszlathassa önmagát.

Úgy tudjuk, a jelenlegi fideszes alpolgármester, Pávkovics Gábor szívesen elindulna a polgármesteri székért.

A testületnek egyébként nem kellene feloszlatnia önmagát, ha Csorbai lemondana, ebben az esetben ugyanis csak polgármestert kellene választani. Mivel erre vélhetően nem kerül sor, a választást 120 napon belül meg kell tartani. Azaz ősszel újra kell választani a képviselőket és polgármestert is.

Csorbai Ferenc legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy nyomozás indult ellene: