Címlap Politika Már csak a zs...

Már csak a zsákmányt védi Péterffy Barkóczi szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Barkóczi Csaba: A választókörzetek határaival trükközve próbál hatalomban maradni Péterffy Attila" címmel kaptunk közleményt a pécsi Fidesztől. Ebben azt írják, hogy "Márai után szabadon kijelenthetjük: Péterffy Attilától nehéz lesz megszabadulnia Pécsnek, mert senki sem olyan veszélyes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt".

Barkóczi szerint „Péterffy Attila szemmel láthatóan mindent megtesz azért, hogy megtarthassa pozícióját, melyet egy szerencsés pillanatban a pécsi választók megvezetésével tudott csak megkaparintani 2019-ben. Akkor még betarthatatlan ígéretek százai mellett fogadkozott, hogy ő pártokon kívülálló, független jelölt. Ma már nyilvánosan is felvállalja Gyurcsány Ferenc barátságát és azt, hogy az ő politikai szerepvállalása Gyurcsány és a korábban leszerepelt szocialisták közös szüleménye”.

„A pécsi polgármester most a függetlenség lehullt álcájának hiányában és egy megvalósíthatatlan, megbicsaklott programmal a háta mögött, jobb híján városunk választókörzeteinek átszabásával próbál pillanatnyi előnyre szert tenni”

– jelentette ki a pécsi képviselő. Hozzátette: „Minden szakmai és földrajzi racionalitást nélkülöző új választási térképe, melyet a városházáról kiszivárgó információk szerint saját kezűleg rajzolgatott, semmiben sem tükrözi Pécs valós politikai tagozódását, csupán azt szolgálja, hogy a zömében jobboldali, konzervatív pécsiek által lakott utcákat és városrészeket feldarabolva és újraosztva, olyan újonnan létrejövő választókörzeteket alakít ki, amelyekben reményei szerint többen lesznek majd az őt támogatók.”

Végezetül a pécsi Fudesz közölte: „Bízunk benne, hogy a jóérzésű pécsiek politikai hovatartozástól függetlenül átlátnak Péterffy alattomos szándékain és jövő júniusban nem engednek a polgármester azon törekvéseinek, mellyel a választók valódi akaratát kívánja torzítani a saját hatalma megőrzésének érdekében.”

Kapcsolódó cikkünk a témában: