Címlap Politika Megint lemond...

Megint lemondott egy fogadóórát Pécs polgármestere

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal nem "valami furcsa és rejtélyes oknál fogva", mint a múltkor, hanem a koronavírusra hivatkozva.

Az augusztusra tervezett fogadóóra után a szeptemberit is lemondta Péterffy Attila. A tervek szerint szeptember 7-én, hétfőn polgármesteri fogadóórát tartott volna a PKK Apáczai Művelődési Házban.

A körülményeket, közöttük az új koronavírus emelkedő megbetegedésszámait mérlegelve, virológusokkal és egészségügyi szakemberekkel is egyeztetve azonban arra a döntésre jutottam, hogy lemondom az eseményt

– jelentette be.

Van azonban remény, hogy élőben is lehessen találkozni Pécs polgármesterével, mert azt írta, „meg fogja találni a módját annak, hogy minél hamarabb tudjon személyesen is találkozni.

Újra lesz Online Fogadóóra

Péterffy Attila bejelentette azt is, hogy újra jelentkezni fog majd online, ami egy jó ötlet, és „biztonságos is” – minden szempontból.

„Fel fogjuk éleszteni azokat az online kommunikációs formákat, amelyeken keresztül biztonságban kapcsolatban maradhatunk” – írta.

Lemondta augusztusban is

Augusztus 26-án tartott volna fogadóórát a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában Péterffy Attila, hogy “az online városinfók sora után az első személyes találkozóját a pécsi polgárokkal a város keleti részén tartsa meg.” Ez azonban nem jött össze, mert “a helyszín valamilyen furcsa és rejtélyes oknál fogva már nem állt a rendelkezésünkre” – írta.

Pontosan ezt közölte a polgármester:

Pécs Megyei Jogú Város polgármestereként augusztus 26-án, az eredeti tervek szerint a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában tartottam volna fogadóórát. Az volt a szándékom, hogy az online városinfók sora után az első személyes találkozómat a pécsi polgárokkal a város keleti részén tartom meg. Kollégáim le is egyeztették az időpontot a Gandhi Gimnázium illetékeseivel, ám

miután több felületen meghirdettük az eseményt, a helyszín valamilyen furcsa és rejtélyes oknál fogva már nem állt a rendelkezésünkre.

Ezt a mondatot sokan úgy értették – talán nem is véletlenül, hogy biztosan “kitrükközték” a polgármestert, hogy ne tudjon fogadóórát tartani.

Kiderült azonban, hogy a polgármester trükközhetett a szavakkal.

A Gandhi Gimnázium helyiségeit, köztük a sportcsarnokot is az intézményt fenntartó cég adja bérbe. A társaság ügyvezetője a Pécs Aktuál érdeklődésére közölte, semmilyen szerződést nem kötöttek az önkormányzattal, annál is inkább, mert felújítás van, amiről tudnak is a polgármesteri hivatalban.

“A Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. a nyári időszakban az általa fenntartott Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokának felújításáról határozott. A kivitelezéssel megbízott vállalkozó már hetekkel ezelőtt megkezdte a munkát. Pécs M.J.V. Önkormányzata augusztus 13-án kért árajánlatot társaságunktól a sportcsarnok augusztus 26-i kibérlésére.

A helyszínt azután meg is tekintették a felek. Társaságunk munkatársai már kezdettől fogva jelezték, hogy a kivitelezési munkálatok még nem értek véget, de a megadott időpontra akkor még megvalósíthatónak ítélték a programot. Pécs M.J.V. Önkormányzata végül augusztus 17-én délután, e-mailben jelezte abbéli döntését, hogy 26-ára bérbe kívánja venni a sportcsarnokot. Miután azonban akkor kiderült számunkra, hogy a felújítás (amely tanévkezdés előtti, sürgős, garanciális javításokat, pálya-felfestést és teljes takarítást is magában foglal) mégsem ér véget időben, a kollégáim arról kellett hogy tájékoztassák a bérlőjelöltet, hogy a vállalkozó sajnos nem készül el az ígért határidőre, így pedig 26-ára nem áll módunkban bérbe adni a csarnokot

– közölte érdeklődésünkre Virág Bertalan. A Gandhi Kft. ügyvezetője elmondta azt is, hogy “Pécs M.J.V. Önkormányzatának hivatalos e-mailjét tehát hétfő délután kapták meg, melyre a körülmények felmérése után a lehető leggyorsabban, már másnap reggel válaszoltak,

bízva abban, hogy a hátralévő 8 nap elegendőnek bizonyul másik helyszínt találni. Szerződést egyáltalán nem kötöttünk, így nem is mondtunk vissza

– erősítette meg az ügyvezető.

Mindez azt jelenti, hogy

a polgármester úgy adott ki egy közleményt és sugalmazott, de legalábbis hallgatta el az információkat, hogy pontosan tisztában kellett lennie azzal, miért nem tud fogadóórát tartani az intézmény sportcsarnokában

– írtuk korábban.