Címlap Politika Mielőbb újran...

Mielőbb újranyitná a pécsi állatkertet a Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Levélben kérik erre Péterffy Attilát. UPDATE: Kővári János is csatlakozott ehhez, és még videóban is üzent.

A Kormány tegnap ismertetett és jövő héttől életbe lépő járványügyi intézkedései alapján itt a lehetőség arra, hogy a Pécsi Állatkert is újranyissa kapuit a közönség számára.

A Nyíregyházi Állatpark és a Szegedi Vadaspark már be is jelentette működésük ismételt megkezdését. Javaslom, hogy Pécs se késlekedjen és amint a szakmai feltételek megengedik, kezdje meg az érdeklődők fogadását

– közölte Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője.

„Mint ismert, a Pécsi Zoo nagyon komoly finanszírozási problémákkal küzd.

Ezért külön hálás köszönet a baranyai és pécsi embereknek és cégeknek, mert ebben a nehéz helyzetben az önkormányzat helyett ők voltak azok, akik segítettek az állatokon adományaikkal – tette hozzá a politikus, aki szerint „az áldatlan állapotot azonban a lehető leggyorsabban azzal tudja az önkormányzat orvosolni, ha az újranyitás mellett dönt.

Kérem hát Polgármester Urat, hogy legalább arról szíveskedjék mielőbb intézkedni, hogy engedélyezze az Állatkert újranyitását

– kérte Péterffytől Csizmadia.

Lapunk tegnap érdeklődött a pécsi ZOO-ban a nyitásról, de ott közölték, hogy nem nyilatkozhatnak, keressük a városházát.

UPDATE: Kővári János is a mielőbbi nyitás mellett van

Ezt pedig Péterffy Attilának egy rövid videóüzenetben is megerősítette. Így:

https://www.facebook.com/janos.kovari.7545/posts/235943117486701