Címlap Politika Most dőlhet e...

Most dőlhet el, kit indít a jobboldal jövőre Pécsett a választáson

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője és önkormányzati képviselője szerint ezekben a napokban dőlhet el, hogy ki indul Péterffy Attila ellen jobboldalról Pécsen.

Kővári ugyanis azt írta a közösségi oldalán, hogy

„Már hetek óta érdeklődnek nálam sokan, hogy ki lesz közülünk Pécs polgármesterjelöltje?
Nos meglátásom szerint erről a pécsieknek kell dönteni, ezért közvélemény-kutatás keretében erről megkérdezzük Önöket is.
Bárhogy is alakul, egyben biztosak lehetnek, nekem mindig Pécs lesz az első, mert talán másnak térkép e táj, de én a szeretteimet, s az életemet is Pécsnek köszönhetem”

– írta ki egyebek mellett a politikus.

A teljes posztja itt érhető el:


A jobboldal legutóbb, 2019-ben nem választott valami jól: Vári Attila egykori olimpiai bajnok vízilabdázó, a PSN Zrt. vezetője – hiába próbálta bebeszélni az embereknek, hogy ő márpedig pécsi lett – meglehetősen kikapott Péterffy Attilától. Nemcsak ő kapott azonban ki, hanem a pécsiek gyakorlatilag a teljes Fideszt száműzték a városból, egyetlen képviselő sem jutott be ugyanis a közgyűlésbe egyéniből, mindössze a listás szavazatok alapján sikerült helyeket szerezniük. Csak két Összefogás Pécsért-jelöltet választottak meg direktben (Kővárit és Berényi Zoltánt – a szerk.).

Azóta sok minden történt, a 2022-es tavaszi választás adataiból az látszik, hogy a jobboldal visszaerősödött Pécsen, miközben a baloldal jelentősen sok támogatót veszített.

Minden jel szerint – és belső információink szerint – izgalmas választási- és kampányidőszak kezdődik Pécsen, az esélyek most sokkal inkább kiegyensúlyozottabbak, mint 2019-ben voltak.