Címlap Politika Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: Hoppál Péterről Csák miniszter dönt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évértékelő kormányinfót tart Orbán Viktor, ahol egyebek mellett válaszol a sajtó kérdéseire is. Az Index újságírója arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy lesz-e kormánybiztos Hoppál Péterből. Mint azt a Pécs Aktuál tegnap megírta: forrásaink szerint új kormányzati feladatot kaphat a pécsi politikus, aki viszont emiatt nem lesz kulturális államtitkár.

Orbán Viktor azt mondta, a kormánybiztosok száma limitált a kormányában. Csák János, kulturális és innovációs miniszter azonban megkapta a lehetőséget, hogy létrehozhat egy területet Hoppál Péternek a minisztériumában, ha ezt szeretné. A miniszter ugyanis neki azt mondta, hogy kormánybiztost szeretne csinálni Hoppálból, ezért

kért egy plusz kormánybiztosi állást a minisztériumnak. Erre kapta meg az engedélyt.

Arra a kérdésre, hogy mi lenne a pécsi politikus dolga, a miniszterelnök jelezte: erről kérdezzék meg Csák Jánost.

Mindezt így adta elő a miniszterelnök:



A tárca egyébként mindeddig nem kommentálta a Hoppál Péter távozásáról szóló értesüléseket; erről csak maga Hoppál kommunikált a közösségi oldalán. Ott azt írta:

„Új, fontos kormányzati feladatra készülve. Több vidéki és választókerületi munka, kevesebb budapesti hivatali kötelezettség, továbbra is a magyar kultúráért dolgozva.”

„Köszönöm Miniszterelnök úr” – írta ki Hoppál Péter

A pécsi politikus a Kormányinfó után percekkel írta ki ezt a közösségi oldalára. És tett ki egy videót:

(Fotó: MTI/Kovács Anikó)