Címlap Politika Pártot alapít...

Pártot alapított Vona Gábor

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mert tud újat, és tud mást mondani - vette észre az Index.

Magyarországon a második középkor helyett lehet egy második reformkor

– mondta Vona Gábor, aki szerint három következtetésre jutottak azzal kapcsolatban, mit jelentene az ország számára a második reformkor:

  • függésekre épülő ország helyett egy önszerveződő Magyarországot,
  • a félelmekre épülő társadalom helyett egy önbecsülésre alapuló társadalmat,
  • a civakodó magyarság helyett együttműködő közösséget.

„Nem ideológiák és oldalak mentén, hanem egy politikai szemlélet szerint gondolkodunk, amit úgy hívunk: reformkoriság, ami a törzsi civakodás helyett a hidak építését jelenti” – mondta Vona Gábor, aki szerint az alapítvány munkájából következett a felismerés, hogy vannak olyan közös ügyek, amelyek megkülönböztetik őket.

– Rájöttünk, hogy született egy politikai identitásunk, ami a mienk. Tudunk újat és tudunk mást mondani. Látva a hazai politika kiúttalanságát, a kormánypártok egyre erőszakosabb rendszerépítését és az ellenzéki pártok tanácstalanságát. Ha ezt egészében vizsgáljuk, akkor azt kell mondanunk, hogy nem maradt más, mindez egy irányba mutat, abba az irányba, hogy ennek a közösségnek, a Második Reformkor-közösségnek, amelyik politikai identitással rendelkezik, ki kell lépni a civil közéleti keretei közül, és be kell lépnie a pártpolitikába. Párttá alakulunk – jelentette be Vona Gábor, aki azt mondta, hogy nincs értelme tovább várni, és kitérni a feladat elől, mert nem tudnak többet tenni civil szervezetként egy második reformkorért.

„A nevünk ugyanaz marad: Második Reformkor”

– tette hozzá a visszatérő politikus.

Vona kijelentette, hogy senkivel nem fognak együttműködni a jelenleg működő pártok közül.

(via Index)