Címlap Politika Tóth Bertalan...

Tóth Bertalan: Mi a francot csinálnak az egészségügyben?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miért ürít ki a kormány 36 ezer kórházi ágyat; miért nem segít senki az albérletben élőkön; miért hagyják elértéktelenedni a nyugdíjakat; mi a francot csinálnak az egészségügyben – a kormány nem válaszol, csak azt bizonygatja: minden remek – írja a Népszava.

Mi a fenét csinálnak az egészségügyben? – kérdezte napirend előtt a kormányt Tóth Bertalan az Országgyűlésben.

Az MSZP elnöke szerint

a védekezés közepén a kormány kórházi vezetőket rúg ki, a kórházakból pedig szó szerint az utcára rakják a betegeket, olyan fotókat kapott, amiken beteg emberek állnak sorban egy kórház előtt

– írja a lap.

A képviselő szerint Mészáros Lőrinc és Tiborcz István szállodáit kellene megnyitni azoknak, akiket kitesznek a kórházakból.

– Gusztustalan módon támadják a főpolgármestert, mióta megjelent fővárosi idősotthonban is a vírus, miközben hetek óta kérjük együtt a kormányt, hogy teszteljenek az idősotthonokban. A hétvégére a kormányfő a polgármesterekre hárította a védekezés felelősségét, miközben a válság kezelése a kormány felelőssége – mondta.

A válságkezelési tervvel, az „Orbán tervvel” még az ellenzékiséggel alig vádolható Parragh László is elégedetlen.

Gondolják újra a válságkezelést. A miniszterelnök által „133 bátor embernek” hívott Fidesz-frakció annyira már nem bátor, hogy napirendre vegye az ellenzék javaslatait az álláskeresési járulék meghosszabbításáról és megnöveléséről

– fogalmazott.

A kormány a multiknak, a kormányközeli oligarcháknak kedvez még ebben a helyzetben is – vélte a pártelnök.

Azt kérte a kormánytól, emeljék meg a minimálnyugdíjat, dupla alapbért adjanak az egészségügyben dolgozóknak, a szociális szférában is osszanak egyszeri 500 ezer forintos juttatást.

Szijjártó Péter a kormány nevében megismételte, hogy mennyi védőfelszerelést hoztak be az elmúlt napokban. A kormány a polgármesterekkel egyeztetve döntött arról, hogy húsvét idejére saját hatáskörben szigorú járványügyi intézkedéseket hozhatnak.

Szijjártó szerint a kis-, és közepes vállalkozások érdekében is számos intézkedést hozott, nem a multiknak kedvez.

(via Népszava/MTI)