Címlap Politika Újabb ötlette...

Újabb ötlettel állt elő a PDSZ: ne küldjék iskolába, óvodába gyereküket a szülők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Természetesen nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel" - írja Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, de mégis azt kérik, aki teheti, maradjon otthon a gyermekével.

Felhívást tett közzé a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, mert szerintük nem kellene iskolába, óvodába küldeni a gyerekeket a járvány miatt. Félti gyermekeiket a szülők – írják, és a PDSZ szerint „a tömeges megbetegedések később még nagyobb többletterhet fognak jelenteni a családoknak”, mint az, hogy otthon kell maradni a gyerekekkel.

Íme a szervezet felhívása:

FELHÍVÁS

Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét! Kérjék az óvodavezetőt, igazgatót, hogy igazolja a gyermekek hiányzását!

Sok levelet kapunk szülőktől, hogy féltik a gyermekeiket. Féltik, mert nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése. Továbbá az esetek túlnyomó többségében vagy nincs tesztelés vagy csak megkésve, ezért a szülők nem érzik azt a részleges biztonságot, amit a kontaktkutatás jelentene.

A dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben!

Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét!

Azonban ez nem azt jelenti, hogy pánikra van szükség. Megoldásokra van szükség. Ez a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Ameddig viszont a kormány nem csak szavakban, hanem tettek szintjén is el nem kötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig is lépéskényszerben vannak a szülők. Akiknek nem válasz az, hogy még nem ésszerű digitális oktatásra áttérni az iskolákban!

Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét!

Természetesen nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel. Azonban, ha teheti, kérjük, ne küldje gyermekét iskolába, óvodába!

Hogyan?

A házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról! Kérjék tehát, hogy az igazgatót/óvodavezetőt, igazolja a mulasztást!

Bár ez többletterhet jelenthet mindenkinek, azonban ennek hiányában a tömeges megbetegedések később még nagyobb többletterhet fognak jelenteni a családoknak!

Bármennyire is felkészült egy intézményvezető, legjobb igyekezete ellenére sem tudja cáfolni, hogy mára nem fertőzésveszélyes helyek a közoktatási intézmények. Épp ezért csökkentsük a veszélyeztetettséget!

Egymásra vagyunk utalva: védjük meg egymást!

Védjük meg a családjainkat!

A PDSZ Országos Választmánya”