Szakmai kitüntetést kapott a Tettye munkatársa

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Novotny Bálintot, a társaság tervező informatikai mérnökét Víz Világnapi emlékéremmel tüntették ki.

A Magyar Víziközmű Szövetség idén is díjazta a víz- és csatornaszolgáltatásban hosszú idő óta tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket. A Tettye Forrásház Zrt. egyik munkatársának munkáját is elismerték: Novotny Bálintoz, a társaság tervező informatikai mérnökét Víz Világnapi emlékéremmel tüntette ki az ágazat szakmai szervezete. – írja a Tettye Forrásház weboldalán.

Az ő vezetésével valósult meg a Tettye Forrásház térinformatikai rendszerének felépítése, saját maga fejlesztette a társaságnál alkalmazott domborzatmodellt, valamint közreműködött a közművagyon felmérésében és a vagyonértékelés elkészítésében.

A kitüntetett méltatásában az is elhangzott, hogy részt vett egy olyan interfész alkalmazás kifejlesztésében is, amely úgynevezett peremek kialakításával biztosítja a részhálózatok összeilleszthetőségét, cseréjét, illetve lehetővé teszi a vízhálózatok hidraulikai modelljének közvetlenül a nyilvántartásból történő generálását. Szakértői közreműködéssel és Bálint áldozatos munkájának köszönhetően a működő hidraulikai modell a Tettye Forrásház Zrt. teljes ellátási területére elkészült 2019-ben.

A járványhelyzet miatt az ünnepélyes díjátadó sajnos két alkalommal is elmaradt, így csak nem rég kapta kézhez az elismerését.

Előző sztori

Kanadában látványosabban ünnepelték a magyar ’56-ot, mint Pécsett!

Következő sztori

Újabb 5,7 milliárdot kapott Pécs a kormánytól