Címlap Sport A nyáron újab...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A sportág szezonkezdő tudományos ünnepének számító IV. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát július 16–17-én rendezi meg a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK).

A sorozat folytatódik: Rátgéber László, a KSMK igazgatója a harmadik konferencián már bejelentette, hogy a nyáron jön a következő nemzetközi esemény. Mostanra megvan az időpont, aminek feltétlenül be kell kerülnie a naptárakba: 2023. július 16–17-én rendezik meg Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a IV. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát, ami a sportág szezonkezdő tudományos ünnepe lesz!

Az előző három eseményen olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki aranyérmes szakembereket, NBA-bajnok vezetőedzőt, Euroliga-győzteseket, saját szakterületük legmagasabban jegyzett tudományos szaktekintélyeit hallgathatták a résztvevők. Most sem lesz ez másként. Óriási megtiszteltetés, egyben az eddig megrendezett konferenciák nemzetközi megítélését illetően kiváló visszajelzés, hogy elfogadta a meghívást egy újabb amerikai edző: a Minnesota Timberwolves NBA-csapatának vezetőedzője, Chris Finch is tart majd előadást Pécsett! Az 53 éves szakember edzői karrierje kezdetén dolgozott Európában (Angliában, Németországban és Belgiumban), majd az Egyesült Államokban a Houston Rockets, a Denver Nuggets, a New Orleans Pelicans és a Toronto Raptors másodedzője is volt, mielőtt átvette volna a Minnesota irányítását.

A konferencia programja és az előadók kapcsán a későbbiekben részletes tájékoztatást adnak a szervezők, akik mindenkit nagy szeretettel várnak Pécsre július 16–17-én!