Címlap Sport A pécsi paral...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsen helyi paralimpikon úszók részvételével, kiállítással egybekötött rendezvénnyel kapcsolódik a PSN Zrt. Sportiskola úszószakosztálya a magyar parasport napjának csütörtöki programjaihoz.

2018 óta minden év februárjában rendezik meg a magyar parasport napját, idén pedig az országos naphoz kapcsolódva a pécsi szakosztály is ünnepet szervez.

A rendezvény keretében az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban csütörtökön 17 órától köszöntik a város mindenkori úszó paralimpikonjait, valamint fotó- és relikviakiállítással idézik fel sikereiket.

A mecsekaljai paraúszók hosszú évek óta meghatározó eredményeket érnek el: az elmúlt hét paralimpiai játékokról hat bajnoki címmel, összesen 26 éremmel tértek haza a helyi szakosztály versenyzői.

A rendezvényen iskolás diákok találkozhatnak személyesen a helyi paralimpikon úszókkal, testközelből megnézhetik az elmúlt világversenyeken szerzett érmeket és a viadalokról származó relikviákat.

A rendezvényen mások mellett Hoffmann Judit, Konkoly Zsófia (képünkön), Pásztory Dóra és Sors Tamás paralimpiai bajnokok, valamint Kovács Ervin paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, valamint fogadják személyesen a paralimpiák, parasport világa és a sportolók iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket.