Címlap Sport A PMFC szerző...

A PMFC szerződtette a Dortmundot is megjárt Bajnert. Jó kérdés: mit keres itt?!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Iszonyúan jó a felépítése Bajner Bálintnak (196 centis), nem mellesleg a pedigréje sem piskóta: a Dortmund színeiben a Bundesliga élvonalában is bemutatkozott. Focizni tud, az biztos. De: akar-e?!

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata a klub honlapjára kitett közleményben jelentette be, hogy szerződtették a 29 éves csatárt, Bajner Bálintot. Néhány évvel ezelőtt ez az igazolás még elképzelhetetlen lett volna, a támadó karrierje ugyanis, úgy tűnt, meredeken felfelé ível. A szombathelyi születésű játékos megjárta a Borussia Dortmundot, 2012-ben a második csapathoz szerezték meg, s nem sokkal később még a Bundesliga I-ben is bemutatkozhatott. Ezt követően angliai évek következtek, az Ipswich, majd a Notts County színeiben szerepelt, aztán megfordult Pakson, Modenában, végül visszakanyarodott Dortmundba a negyedosztályú tarcsihoz.

– Nagyon örülök, hogy a PMFC-ben folytathatom – mondta Bajner. – A döntés kapcsán több okot is kiemelnék, így a klubnál zajló szakmai munkát, a vezetőség, valamint a vezetőedző személyét, nem utolsósorban pedig a szurkolókat. Ezek számomra a legnyomósabb indokok, a többit pedig nekem kell beleraknom a pályán nyújtott teljesítményemmel. Nagyon jó támadófocit játszik a csapat, a mérkőzések során rengeteg helyzetet dolgoznak ki. Az a cél, hogy minél sikeresebbek legyünk a bajnokságban és kiszolgáljuk a szurkolókat, hiszen értük van a foci.

Kicsit sablonos a nyilatkozat, de végülis mit mondhatna?! Mit mondhatna egy olyan futballista, aki 2013-ban a Dortmund II. játékosaként azt fejtegette az NSO TV-nek, hogy ő nem hajlandó egyetlen percet sem játszani a Borussia második csapatában, a magyar futballról pedig lesújtó véleményt fogalmazott meg: „Nézni nem nagyon szoktam, ha őszinte leszek, nem érdekel. (…) Nem nagyon köt le, nem érdekel, és ugyanúgy a válogatott sem.”

Nos, Bajner 29 évesen a PMFC játékosa lett. Ereje teljében, a legjobb korban a magyar másodosztályba igazolt, oda, ami nem köti le, nem érdekli. Jó kérdés, hogy az utóbbi években változott-e valamit a mentalitása, visszakerült-e a földre – egyáltalán: akar-e futballozni?!

Mindenesetre az igazolás hallatán Palotai kolléga azonnal kibökte, Szalai Ádámnak jobban örült volna. Mostantól Bajneren a sor…

Íme, az ominózus videó 2013-ból: