Címlap Sport A siklósi fiú...

A siklósi fiúk a strandkézi királyai

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét csapat részvételével rendezték meg Harkányban a 14. Baranya megyei Strandkézilabda Kupát, amelyen mindkét nemben siklósi győzelem született.

A felnőtt női mezőnyben négy, a férfiaknál három csapat versenyzett az elsőségért. A siklósiak nagyon kitettek magukért, hiszen mindkét nemben ők végeztek az élen – a strandon nem lehet megszorongatni őket.

  • Nagyon örültünk annak, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet ellenére egyáltalán meg tudtuk rendezni a kupát, és voltak olyan csapatok, akik vállalták a részvételt – mondta a Pécs Aktuálnak Ferenczi-Kakas Marianna, a Baranya megyei Kézilabda Szövetség elnöke. – A kellemes, napsütéses időben nagyon jó körülmények várták a játékosokat, akik jó hangulatú, izgalmas, változatos mérkőzéseket vívtak egymással. Külön kiemelném a harkányi színekben induló komlói serdülő lányokat, akik felvették a harcot a felnőttekkel, szoros meccseket játszottak, s végül a harmadik helyen végeztek. Sikeres torna volt, folytatás jövőre!

A komlói lányok közül sokan csak a helyszínen, közvetlenül a torna előtt találkoztak a strandkézilabdával, ezért is nagy szó, hogy állták a sarat a felnőttekkel szemben.

  • Konkrétan az első meccs előtt mondtam el a szabályokat – mesélte Somlai Viktória, a csapat játékos-edzője. – De a lányok nagyon ügyesen ráéreztek a részletekre, és úgy gondolom, megérdemelték a bronzérmet. Amikor ellenfeleink megtudták, hogy serdülők, elismerően gratuláltak nekünk, ami nagyon jóleső érzéssel töltött el! Jó buli volt!

Hát még milyen jó buli volt a siklósiaknak, akik a nőknél és a férfiaknál is az élen végeztek. Utóbbiak zsinórban nyerik a strandkézi bajnokságot, vagyis a homokon egyértelműen ők a királyok.

  • A lányok nagyon készültek, s végül szoros meccseket játszva lettek elsők – mondta Virág László, a siklósi férfi csapat egyik legrutinosabb játékosa. – Nálunk jó egyveleget alkottak a fiatalok és a tapasztaltabbak, jól játszottunk, magabiztosan húztuk be az elsőséget. Sajnáljuk, hogy a beremendi torna elmaradt, és itt is indulhattak volna többen is, de nekünk nem ezzel kellett foglalkoznunk: mi mindig nagyon jól érezzük magunkat, örömmel jövünk!

Végeredmények

Nők: 1. MK Pelikán Siklós KC, 2. Szentlőrinc SE, 3. Harkányfürdő SE (a Sport36-Komló serdülő lány csapata), 4. Királyegyháza.

Férfiak: 1. MK Pelikán Siklós KC, 2. Hosszúhetényi Sport Kft., 3. Harkányfürdő SE.