Címlap Sport A szurkolók m...

A szurkolók most is sokat segíthetnek a PMFC-nek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tévés meccset játszik ma a PMFC labdarúgócsapata, az M4 Sport élőben közvetíti az ETO FC Győr elleni bajnokit (18.15). A piros-feketék vezetőedzője, Vas László nagyon nehéz összecsapásra számít.

Emlékezetes, nagy csatákat vívott egymással annak idején a pécsi és a győri csapat – jobbára az élvonalban. Az utóbbi néhány év azonban nem alakult túl fényesen egyik klub számára sem, kénytelenek voltak megjárni az alacsonyabb osztályokat, s mint kiderült, pokoli nehéz és hosszú az út vissza az első ligába.

Ma délután ismét összecsap egymással a két csapat, s az már jó hír, hogy mindezt a másodosztályban teszik. A Győr az előző idényben is az NB II-ben szerepelt, az élbolyhoz tartozott, végül a hatodik helyen zárt a koronavírus-járvány miatt csonka szezonban. Az újonc PMFC-nek tehát nagyon nehéz dolga lesz, a csapatnak a tudása legjavát kell nyújtania ahhoz, hogy győzzön: nem kérdés, képes rá Vas László együttese, ebben a ligában ugyanis senki sem verhetetlen.

– Többször kihangsúlyoztam, hogy nagyon kiegyensúlyozott ez az osztály – nyilatkozta Vas László a PMFC honlapján. – Rengeteg a jó képességű csapat és apróságokon dőlnek el a mérkőzések. A Győr keretét több élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos alkotja, kiegészülve fiatal tehetségekkel. Nagyon nehéz összecsapásra számítok, ettől függetlenül szeretnénk megfelelően kiszolgálni a szurkolóinkat. A futball a drukkerekért van, akik nyilvánvalóan ki vannak éhezve a sikerekre, gólokra. Kérem a türelmüket és egyúttal a támogatásukat, hiszen rengeteget segíthetnek a jelen pillanatban ebben az osztályban még tapasztalatlan játékosainknak abban, hogy adott esetben átbillentsék őket a holtponton. Óriási erőt és lökést tud adni, ha a szurkolók és a tábor a csapat mögött áll.

A másik NB II-es baranyai csapat, a Szentlőrinc a szerdai, Gyirmót elleni hazai győzelmet követően vasárnap (19.00) idegenben lép pályára, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége lesz. A leendő házigazdáknak két forduló után még nincs győzelmük, most nyilván mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék az elsőt. Az NB III-as HR-Rent Kozármisleny a Paks II. elleni 4-4-es döntetlen után vasárnap (11.00) az Újpest II. vendége lesz.