Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Pozitív provokáció: Nem izgatja a “harmatgyenge és kritikán aluli pécsi közélet” a plakátolókat

//
Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pozitív provokációnak szánta a Páva Zsoltnak hálálkodó posztereket az a társaság, amelyik péntekre virradó éjjel ragasztotta tele a fél várost. De kik ők és mit akarnak?

Amint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta: “Köszönjük Páva Zsolt” feliratok lepték el Pécset péntek reggelre. A város számos pontján folyik kisebb, nagyobb, vagy akár több százmilliós fejlesztés, felújítás, amiket még az előző városvezetés indított el. Erre akarták figyelmeztetni a pécsieket azok az ismeretlenek, akik “Köszönjük Páva Zsolt. Köszönjük Fidesz!” feliratú “mini plakátokkal” ragasztották tele a várost.

Az akciót a Pécsi igazság nevű “szervezet” vállalta magára, akik azt állították a sajtónak küldött üzenetükben, hogy

“Nem vagyunk fideszes aktivisták, de elegünk van abból, hogy a városvezetés elhallgatja azt, ami ebben a városban történt, vagy történik. Ezért ragasztottuk fel az A/4-es lapokat, hogy mindenki tudja, kinek köszönhetik a felújításokat. Az a célunk ezzel, hogy végre az új városvezetés is kezdjen el dolgozni!”

Hirdetés

Kik ők?

Lapunk kereste a társaságot, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy kik ők és mit akarnak. Annyit elmondtak, hogy valójában csak egy informális szervezetről van szó, huszonévesekről, akiknek fontos Pécs. “Pozitív provokációnak” szánták a plakátokat – árulták el, mert azt akarták, hogy a városvezetés “végre kezdjen el dolgozni”.

Bár egyeztettünk velük emailen keresztül, végül úgy döntöttek, nem fedik fel magukat, mert nem akarnak részt venni “a harmatgyenge és  kritikán aluli pécsi közéletben”.

A tegnapi akciónk a sajtóban felkavarta a nyári állóvizet, ezzel a célunkat elértük.

A baloldali sajtó természetesen azonnal Fidesz-csicskázik, úgy tűnik egyes jobboldali médiaszereplők minősíthetetlen nyelvhasználata a másik oldalon is követőkre talál.

Na de a lényeg, hogy nem kívánunk részt venni a harmatgyenge és  kritikán aluli pécsi közéletben. Ezért egyes kollégáik érdeklődését a kilétünkről nem szeretnénk teljesíteni, ezzel vállalva azt is, hogy mindenki a saját olvasótáborának megfelelő skatulyába helyez el minket. Igazából nem érdekel minket. Ha úgy érezzük, akkor lesznek újabb akcióink. De ez a saját személyes döntésünk, mert nem függünk senkitől

– közölték.

Elmondták azt is, a Pécs Aktuálon kívül csak a Népszava újságírója kereste meg őket, a többi médiumot nem érdekelte, kik ők és mit akarnak.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Videó
Előző sztori

Partira éheztek a pécsiek - Több ezren szorongtak egymás mellett

Következő sztori

A szurkolók most is sokat segíthetnek a PMFC-nek

Legutóbbiak innen: Arc

bool(false)