Címlap Sport Alakul ez: Na...

Alakul ez: Nagykanizsán is szerzett pontot a PMFC

A legutóbbi két bajnokin elért eredmények azt mutatják, hogy van remény a PMFC-nél: a piros-feketék előbb a Kaposvárral, most pedig a Nagykanizsával döntetleneztek. Sajnos az élvonalban szereplő női csapatnak nem volt szerencséje, kifogott rajta a Honvéd.

Bár a klub vezetői nem mondták ki a szezon előtt, hogy a cél a bajnoki cím (pedig ki kellett volna), mindenki úgy van vele, hogy csakis az első hely, és az NB II-be való visszajutás ér valamit a PMFC-nél. A harmadosztály latyakjában kár lenne éveket tölteni.

Nos, úgy tűnik, a pécsi piros-feketék kezdenek összeállni, ütőképes brigáddá válni. Az előző fordulóban az akkori éllovas Kaposvár ellen értek el döntetlent hazai pályán, most pedig a meccsnek az első helyről nekifutó Nagykanizsa otthonában szereztek pontot. Ez örömteli, hiszen látszik, hogy az Aczél Zoltán által irányított kemény szakmai munkának van hozadéka – legalább ilyen, de inkább ennél is jobb teljesítményt kell nyújtani további tizenkilenc fordulón át! A jövő héten újabb komoly erőfelmérő jön, ugyanis az Iváncsa látogat Pécsre.

A PMFC női csapatának ezúttal nem jött össze az újabb bravúr az élvonalban, elszenvedte a harmadik vereségét. A pontszerzésre mindenképpen jó esélyük volt a lányoknak a Honvéd elleni hazai meccsen, hamar előnybe is kerültek, ám a folytatásban kihagyták a helyzeteiket, míg az ellenfél kétszer is betalált.

Az NB III. Dél-nyugati csoportjában szereplő PTE-PEAC a Ferencváros második csapatát fogadta, és annak ellenére simán kikapott, hogy az első félidő közepén megszerezte a vezetést. A vendégek azonban gyorsan válaszoltak, majd a második félidőben rúgtak még két gólt, és ezzel elvitték Pécsről a három pontot.

Eredmények: Nagykanizsa–PMFC 0-0, PTE-PEAC–Ferencváros II. 1-3 (gólszerzők: Győri 28. perc, ill. Gágyor 33. és 56. perc – utóbbit 11-esből, Birkás 62. perc), PMFC–Bp. Honvéd 1-2 (gólszerzők: Vasile 9. perc, ill. Nádudvari 45. és 67. perc).