Címlap Sport Büntetőből be...

Büntetőből bedobás: ekkora bundát rég nem látott a világ!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igaz, nem Magyarországon történt, de mindenképpen figyelemreméltó körülmények között végződött a büntetőpárbaj egy nigériai focimeccsen. A Telex vette észre a Sportbible cikkét, amely arról szól, hogy a nigériai Ogun állam egyik kupameccse igencsak emlékezetesre sikerült.

A Remo Stars és az Ijebu United mérkőzésén 90 perc alatt nem született gól, ezért jöhetett a büntetőpárbaj. Az alábbi videón jól látszik, a Remo Stars kapusa kísérletet sem tett arra, hogy elvetődjön, megállt a gólvonalon, mint egy útjelzőtábla, és csak akkor mozdult meg, amikor már a kapu bal sarkában volt a labda.

Ám az ellenfél soron következő játékosa mindent überel: ugyan a kapu felé nézett, de eszébe sem jutott, hogy kapura kellene rúgnia a labdát, nagyobb veszélyben volt az oldalt álló játékvezető, mint a kapu. Így aztán bedobásra ment a labda… Ráadásul igen röhejes, amikor a játékos a lövés után a fejéhez kap, s úgy tesz, mintha a labda csak véletlenül kanyarodott volna az oldalvonal irányába…