Címlap Sport Dárdai Pál a ...

Dárdai Pál a Fradi élén? Nem bánnánk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvált a nyáron szerződtetett vezetőedzőtől, Peter Stögertől. A találgatások rögtön megkezdődtek arról, hogy ki lesz az új szakvezető: állítólag Dárdai Pál neve is benne van a pakliban!

Nem tartott hosszú ideig a Stöger-korszak a Fradinál. Az 55 éves osztrák szakember jött, látott, majd dicstelenül távozott: nem evett meg sok sót a zöld-fehéreknél. Irányításával ugyan bejutottak Dibuszék az Európa-liga csoportkörébe, de ott csak három pontot szereztek, a bajnokságban pedig jelenleg a második helyen állnak a Kisvárda mögött úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak. A korábban a Borussia Dortmundot is irányító Stöger 30 tétmérkőzésen ült a Fradi kispadján, 18 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség volt a mérlege.

Ennyi pedig kevés volt ahhoz, hogy maradhasson. Mondjuk a vasárnapi, debreceni 2-0-s vereség elég kiábrándító volt, nem csoda, hogy ezek után ajtót mutattak neki.

Stögert egyébként a Fradi-szurkolók többsége nem igazán kedvelte. Ezen sincs mit csodálkozni, elvégre a csapat teljesítménye, eredményessége elmaradt a korábbiaktól: rendre Rebrovhoz hasonlítgatták, akivel valóban szárnyaltak a „Zöld sasok”. Vasfegyelem volt, ami hozta a győzelmeket.

Persze arra a kérdésre, hogy a játékosok „ették-e meg” Stögert, vagy egész egyszerűen csak nem volt meg a kémia, valószínűleg sosem kapunk választ. Az tény, hogy a gépezet nem működött úgy, ahogy kellett volna, úgyhogy most jöhet a következő szakember. A találgatások már javában mennek, s úgy tudni, a Fradinál szóba került a pécsi ikon, Dárdai Pál neve is. Kétségtelen, adná magát a frigy: az évekig a német Bundesliga élvonalában, a Hertha Berlinnél dolgozó tréner most szabad, és miután eddig még nem ült magyar csapat kispadján, itt lenne az ideje, hogy szülőhazájában kamatoztassa felhalmozott tudását. A korábbi sikeres szövetségi kapitány tudása megkérdőjelezhetetlen, karizmatikus személyiség, aki után a játékosok képesek a tűzbe menni.

Kérdés, tűzbe mennének-e érte a Fradi játékosai, elsősorban a légiósai, vagy ők csak Rebrov ostorának suhogásából értettek? Lapunk úgy tudja, a Ferencváros vezetői inkább utóbbi felé hajlanak, ezért nem Dárdaiban gondolkodnak, hanem ismét külföldi szakembert ültetnének a kispadra. Egy keménykezű oroszt: az első számú kiszemelt ugyanis állítólag Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov, az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Klubedzőként lengyel bajnokságot és kupát is nyert a Legia Warszawával, valamint volt a Dinamo Moszkva és a Szpartak Moszkva vezetőedzője is.

Hogy ki lesz a befutó, egyelőre nem tudni. Mi mindenesetre a földinknek, Dárdai Pálnak szorítunk: jó lenne őt a Fradi élén látni!