Címlap Sport Egy ponttal i...

Egy ponttal indították a szezont a pécsi vízipólós fiúk

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási csatát vívott egymással a PVSK-Mecsek Füszért és a BVSC-Zugló a bajnokság nyitányán – végül mindkét csapatnak meg kellett elégednie a döntetlennel.

A pécsi csapat kispadján most mutatkozott be bajnoki mérkőzésen vezetőedzőként Török Viktor, s az első meccsén nem maradt pont nélkül. Bár a Magyar Kupában a BVSC simán verte a PVSK-t, ezúttal teljesen más volt a forgatókönyv: nagyon izgalmas, szoros volt a csata, két gólnál jobban senki sem tudott meglépni. A házigazdák az utolsó negyed elején 9-7-re vezettek, de nem tudták megszerezni a három pontot, meg kellett elégedniük eggyel.

Török Viktor: – Azt nem mondhatnám, hogy nem láttam még ennél jobb meccset, de izgalom azért akadt bőven. Ha a BVSC itthagyott két pontot, akkor mi mindenképpen nyertünk egyet.

PVSK-Mecsek Füszért–BVSC-Zugló  12-12 (2-3, 3-2, 3-2, 4-5)

Férfi vízilabda OB I., 1. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 150 néző. V.: Lubos, Csanádi. PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Reisz, Kókai, Kolozsi 1, Zerinváry 3, Csorba 1, Rakonjac 2. Csere: Turnai, Gaszt, Sólyom, Lihotzky, Csaba M. 5, Palatinus. Vezetőedző: Török Viktor. BVSC-Zugló: Szakonyi – Nagy M. 1, Gyárfás 1, Mészáros Cs. 2, Czigány 1, Pásztor 3, Kovács P. Csere:   Györke (kapus), Imres 1, Mészáros M., Gyenis, Csapó M. 1, Tátrai 1, Ágh 1. Vezetőedző:    Szűcs Levente.

Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 10/4.

Kipontozódott: Reisz (30.).

További eredmények:
Honvéd–Miskolc 9-10, Eger–KSI 14-13.