Címlap Sport EZ IGEN! NB I...

EZ IGEN! NB I-be jutott a PMFC női labdarúgócsapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC női labdarúgócsapata, az utolsó forduló eredményétől függetlenül, feljutott az első osztályba. Bolboaca Augustin együttese veretlenül, 161-6-os gólaránnyal, toronymagasan vezeti az NB II-es bajnokságot. A pécsi hölgyek a Nyugati-csoport 25., egyben utolsó előtti fordulójában a Pápai ELC-t fogadták a PMFC Stadionban.

Az álom valósággá vált: Pápa elleni hazai pályán aratott 3-0-s győzelmével eldőlt, hogy feljutott az első osztályba női együttes

A kiváló hangulatú találkozón Égi Barbara egy, Turi Bori pedig két gólt szerzett.

És aki bővebben is olvasna a lányok sikeréről – PMFC beszámolója:

A PMFC NB II-es női labdarúgócsapata a Nyugati-csoport 25., egyben utolsó előtti fordulójában a Pápai ELC-t fogadta a PMFC Stadionban. A kiváló hangulatú találkozón nem kellett sokáig várni az első pécsi találatra. Az 5. percben Égi egy beadás után vette át a labdát, kettőt tolt rajta az ötösnél, majd ballal a jobb alsóba lőtt, 1-0. Főlényes földbirtoklásunkat követően legközelebb Bocz állt az újabb gól megszerzéséhez, aki Gyánó beívelését fordulásból továbbította kapura, de a keresztlécet találta el.

A térfélcserét követően az 51. percben Farkas baloldali beadás után egy vendég védőről Turihoz pattant a labda, a fiatal pécsi támadó pedig közelről bekanalazta azt, 2-0. Korosztályos válogatott játékosunk nem sokkal később duplázni tudott. A 60. percben egy remek cselt bemutatva a pápaiak hálójába gurította a játékszert, 3-0.

Ezzel pedig végérvényesen eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a PMFC újonc létére feljutott az élvonalba, amihez szívből gratulálunk a játékosoknak és az egész stábnak!

Az utolsó fordulóban a PVSK vendégeként lépnek pályára Bolboaca Augustin tanítványai.

Női NB II., Nyugati-csoport, 25. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző
PMFC – PápaI ELC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Égi (5.), Turi (51., 60.).

PMFC: Ronta – Rituper (Kövesdi, 68.), Bolboaca K., Bocz (Buzási, 77.), Gyánó – Spiel (Kőmíves, 62.), Máté (Balogh R., 62.), Égi – Bódis, Turi (Szabó L., 68.), Farkas (Nyéki, 77.). Vezetőedző: Bolboaca Augustin.

Pápai ELC: Vecseri – Molnár A., Bezselics, Kalányos K., László E. (Dobos, 66.) – Bendes, Fellner (Schermann, a szünetben.), Németh Zs. – András A. (Mohácsi, 72.), Németh O. – Buzdor.

KORÁBBAN ÍRTUK: