Címlap Sport Hat hónap utá...

Hat hónap után láthatják a szurkolók újra a pályán a mislenyi lányokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vége a hosszú böjtnek a női kézilabdázóknál is: a Kozármisleny SE szombat délután (18.00) tétmeccset játszik, a Liga Kupában a Szekszárdot fogadja. A bajnoki rajt jövő héten lesz, a csapat jelenleg nyolcvan százalékos állapotban van.

Nagyon várják már a mislenyi lányok, hogy tétmeccset játszhassanak. Nem csoda, hiszen legutóbb március elején Mohácson vívtak bajnokit, hazai pályán pedig utoljára február 27-én volt jelenésük.

–  Ezt az eltelt időszakot sokkal nehezebb volt mentálisan feldolgozniuk a lányoknak, mint fizikálisan – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a Kozármisleny SE vezetőedzője, Kovács Tamás. – Egy sportolónak megvan a napi, heti, havi megszokott ritmusa, ebből most teljesen kizökkentett mindenkit a járvány. Éppen ezért úgy érzem, a legfontosabb az, hogy fejben legyenek rendben a lányok a ránk váró feladatok előtt. Szerintem sikerült is őket rendesen felkészítenünk: érdekes, hogy bár a jövő héten vár ránk egy nagyon fontos bajnoki a Budaörs ellen, ez szóba sem került, nem volt téma az öltözőben. A napi munkáról beszélgetünk. Arra koncentrálunk, hogy szakmailag ismét előrébb lépjünk. Mert meggyőződésem, ha ez sikerül, akkor annak köszönhetően eredményesebbek is leszünk.

Támadásban és védekezésben is új taktikai rendszert igyekszik elsajátítani a mislenyi csapat – egyelőre nem ért az út végére. Jelenleg nyolcvan százalékos állapotban van, így várja a szombati, Szekszárd elleni hazai Liga Kupa-meccset. Egy hét múlva pedig jöhet az első bajnoki: a Budaörs elleni hazai rangadóig fel kell gyorsulniuk és fejben teljesen rendbe kell tenniük a dolgokat. A Kozármisleny SE célja egyértelmű, meg szeretné nyerni a bajnokságot, s fel szeretne jutni az élvonalba.