Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Ivkovics Sztojan vendége volt Rátgéber László

Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kifogástalan, irigylésre méltó körülmények között készül az Ausztria elleni Eb-selejtezőre (november 27.) a magyar férfi felnőtt kosárlabda-válogatott – erről személyesen győződhetett meg Rátgéber László, akit Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány hívott meg a kecskeméti edzőtáborba.

A magyar férfi felnőtt kosárlabda-válogatott egy nagyon fontos mérkőzésre kezdte meg a felkészülést, az Ausztria elleni idegenbeli Eb-selejtezőre hangol Ivkovics Sztojan együttese. A csapat egyik kiválósága, Vojvoda Dávid úgy véli, ha ezt a meccset megnyerik, fél lábbal már kint is vannak az Európa-bajnokságon.

A felnőtt és az U20-as válogatottnál zajló munkát a helyszínen tekintette meg a korábban a női és a férfi nemzeti csapatot is irányító Rátgéber László. A pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatóját Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány hívta meg az edzőtáborba.

– Örömmel fogadtam Ivkovics Sztojan meghívását – fogalmazott Rátgéber László. – Megnéztem a felnőtt válogatott edzését, amelyen láthattam, hogyan dolgozik például Pongó Marcell, a pécsi Akadémia egyik olyan játékosa, aki bekerült a nemzeti csapatba. Jó volt szembesülni azzal, hogy kifogástalan, irigylésre méltó körülmények között edzhetnek a fiúk. Fantasztikusak a feltételek a Mercedes Kosárlabda Akadémián, amely az egykori városi uszoda helyén született meg, ennek köszönhetően a létesítménynek megvan a sajátos patinája, óriási terekkel rendelkezik. Látszik, hogy nagy gonddal és tudással alakították ki, szem előtt tartva a kosárlabda követelményeit.

Hirdetés

A kecskeméti és a pécsi kosárlabda akadémia vezetője, Ivkovicsné Béres Tímea és Rátgéber László (vagyis annak idején mester és tanítványa: Béres ötszörös magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes, kétszeres Euroliga-bronzérmes volt a Rátgéber által irányított pécsi csapattal) természetesen élt a lehetőséggel, s megosztották egymással gondolataikat az utánpótlásneveléssel, a tehetségek képzésével kapcsolatban. Az egyeztetés olyan jól sikerült, hogy Rátgéber elárulta, a két akadémia szakmai együttműködésre törekszik egymással.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Zavarta a lezárt bringák látványa, ellopta az egyiket a pécsi nyugdíjas

Következő sztori

Török Viktort is meglepték a fiúk

Legutóbbiak innen: Sport

bool(false)