Címlap Sport Kemény menet ...

Kemény menet lesz: a PMFC-től feljutást várnak majd a szurkolók

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két hét múlva kezdődik a labdarúgó NB II., a második vonalban ezúttal is két baranyai csapat szerepel majd, a PMFC és a Szentlőrinc. Majdhogynem borítékolható, hogy mindkettőnek nehezebb szezonja lesz, mint az előző. Hogy miért? Kivesézzük!

A sorsolás elkészült, a labdarúgó NB II. 2021/2022-es szezonja augusztus első napján rajtol. Nem változott, hogy a második vonalban a meccsnapokat vasárnapra tették, bár ennek egyébként az égvilágon semmi értelme nincs. A pécsi, baranyai focidrukkerek túlnyomó többsége ugyanis a helyi kedvencekre, a saját csapatára kíváncsi, nem pedig az NB I-es mérkőzéseket nézi meg élőben vagy a tévében – még akkor sem, ha azokat szombaton tartják meg.

A két baranyai NB II-es csapat, a PMFC és a Szentlőrinc a sorsolás szeszélye folytán már a második körben találkozik egymással: augusztus 8-án a lőrinciek lesznek a vendéglátók. Mérget lehet rá venni, hogy nagy derbi lesz, a két együttes ugyanis nagy csatákat vív egymással az utóbbi időben. Hiába, dolgozik a presztízs,

a PMFC számára kötelező legyűrni a „kistesót”, a Szentlőrinc számára pedig nagy skalp a pécsiek két vállra fektetése.

A mezőny ebben a szezonban is bomba erős lesz. A DVSC és a Gyirmót ugyan feljutott az élvonalba, de ittragadt a Vasas, valamint érkezett az első osztályból a Budafok és a DVTK. Nem kérdés, a bajnokság legfőbb esélyese az angyalföldi gárda, és persze vissza akar kerülni az NB I-be a Diósgyőr is.

És hogy milyen szezon elé néz a két baranyai csapat? Egy biztos:

a PMFC és a Szentlőrinc számára is kemény menet lesz a 2021/2022-es bajnokság!

A PMFC az előző idényben újoncként a negyedik helyen végzett, ami egyértelműen bravúr volt! Az előttünk álló szezonban azonban ez már biztosan kevés lesz a szurkolóknak,

mindenki feljutást vár a pécsi piros-feketéktől.

A háttérben ott van az új tulajdonos, György Tamás, a hírek szerint rendezettek a körülmények, ütőképes a csapat, jó a szakmai stáb – és mégis biztosan pokoli nehéz lesz odaérni az első két hely valamelyikére. Kérdés, mennyire bírják majd a nyomást és az esetleges kritikákat a piros-feketéknél.

A PMFC négy napig Mariborban edzőtáborozott

Hasonló cipőben jár majd a Szentlőrinc is. Az előző szezonban újoncként kapaszkodtak meg az NB II-ben a lőrinciek, akiktől most már mindenki egy picit többet vár. Minél előbb ki kellene harcolni a bentmaradást, zárkózni kellene a középmezőnyhöz – ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy a klub nem gazdagodott meg azóta, a lehetőségek ugyanolyan szerények, mint az előző idényben, abból kell főzni, ami van. Nem mellesleg: pályafelújítás miatt a Szentlőrinc a szezon elején Kaposváron játssza majd a hazai meccseit (ami jelentős hátrány), így például (sajnos) ott rendezik meg a PMFC elleni derbit is.

A Szentlőrinc a MOL Fehérvárral is játszott edzőmeccset

A PMFC eddigi új igazolásai: Bukrán Erik (DVTK), Bíró Bence (MTK), Dávid Zoltán (Kazincbarcika), Svedyuk Alex (Nyíregyháza), Hursán György (Békéscsaba), Károly Bálint (Kecskemét), Marques-Airosa Patrik (Budaörs).

A Szentlőrinc eddigi új igazolásai: Grumics Miroszláv (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Tamás László (Szolnok), Prokop Rostislav (Iváncsa), Németh Márk (PMFC), Erdélyi Botond (Bp. Honvéd), Bányai Péter (Rákosmente).

Az első öt forduló programja

Augusztus 1.: PMFC–Szombathelyi Haladás, Szolnok–Szentlőrinc.

Augusztus 8.: Szentlőrinc–PMFC.

Augusztus 15.: PMFC–Budaörs, ETO FC Győr–Szentlőrinc.

Augusztus 18.: Soroksár–PMFC, Szentlőrinc–Nyíregyháza.

Augusztus 22.: PMFC–Ajka, Békéscsaba–Szentlőrinc.