A pécsiek amerikai légiósa, a fürgelábú Jordan Walker 12 pontot szerzett Szolnokon
Címlap Sport Nem volt elég...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel volt zsinórban a negyedik győzelméhez az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat, amely óriási hajrázott Szolnokon, de végül négypontos vereséget szenvedett. A lányok végre megmutatták, hogy van bennük kurázsi, hozták a kötelezőt Budapesten, s készülhetnek a Sopron elleni negyeddöntőre.

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában az NKA Universitas Pécs férfi csapata Szolnokon lépett pályára, ahol sohasem könnyű győzni. Az első félidő azonban megmutatta, hogy van esély a sikerre, csak nagyon meg kell érte dolgozni. A nagyszünetben egy ponttal, 35-34-re a vendégek vezettek, ám a harmadik negyedben teljesen leblokkoltak, mindössze négy pontot dobtak – kész szerencse, hogy a házigazdák is csak tizenötöt (mindkét csapat nagyon gyengén célzott az egész meccs alatt), így maradt remény az utolsó felvonásra. Majdnem sikerült is fordítani! Csirke Ferenc együttese hatalmasat küzdött, ledolgozta hátrányát, visszajött mínusz kettőre (66-64), de a győzelmet végül nem tudta megkaparintani. Kár érte.

Az alapszakaszt március 30-án, szombaton a Körmend elleni hazai meccsel zárják Kovács Péterék.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–NKA Universitas Pécs 68-64 (20-18, 14-17, 15-4, 19-25)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 25. forduló. NKA Univesitas Pécs: Nikolic 14/3, Kovács P. 7/3, Durmo 8, Manjgafic 14/3, Herger. Csere: Lados, Scherer 3/3, Meleg, Walker 12/3, Henry 6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az NB I. A csoportban szereplő pécsi női csapat az ELTE BEAC vendége volt, s miután jobban bírta a hajrát, hozta a kötelezőt, begyűjtötte a győzelmet. Weninger Virágék így az ötödik helyen zárták az alapszakaszt, jöhet a rájátszás: a negyeddöntőben a Sopronnal találkoznak a pécsi lányok!

Jovan Gorec: – Gratulálok a BEAC-nak, szűk rotációval dolgoztak, de így is harminc percen át megnehezítették a dolgunkat. Hullámvölgyből jöttünk, amit a Magyar Kupából történt kiesésünk okozott, ez még egyértelműen érződött rajtunk az első félidőben. A záró negyedre elfáradt a BEAC, de ehhez kellett, hogy védekezésben mi is komolyan dolgozzunk addig. Sok sikert kívánok nekik a playoffban!

E.ON ELTE BEAC–NKA Universitas Pécs 71-81 (33-26, 23-26, 14-17, 8-18)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 18. forduló. NKA Universitas Pécs: Tadic 16, Laczkó 4, Wallace 17/9, Mérész 6, P. Williams 14. Csere: Smailbegovic 7/3, Olawuyi 5, Weninger 6, Kiss A., M. Williams 6. Vezetőedző: Jovan Gorec.