Címlap Sport Öt baranyai c...

Öt baranyai csapatért szoríthatnak a szurkolók a Magyar Kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Futballünnep lesz szombaton Mohácson, ugyanis NB I-es ellenfél látogat az Újvárosi Stadionba. A Magyar Kupa hatodik fordulójában további négy baranyai csapat érintett, a PMFC és a Szentlőrinc idegenben lép pályára, a HR-Rent Kozármisleny és a PTE-PEAC otthon játszik.

A szerdai bajnoki forduló után szombaton ismét pályára lépnek az NB II-es baranyai labdarúgócsapatok, a PMFC és a Szentlőrinc a Magyar Kupában küzdhet a továbbjutásért. Nem jó hír a szurkolóknak, hogy mindkettő idegenben szerepel, előbbi a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban játszó Makó, utóbbi a BKV Előre (NB III. Nyugati csoport) vendége lesz. Nem kérdés, ha a PMFC és a Szentlőrinc is tudásának megfelelő teljesítményt nyújt, akkor továbbjut a következő körbe.

Nagy csatát ígér a HR Rent-Kozármisleny–Tatabánya mérkőzés, hiszen két NB III-as csapat találkozik ebben a párharcban. A házigazdák a Közép csoportban a hetedik helyen állnak, a leendő vendégek pedig nagyon jól menetelnek a Nyugati csoportban, jelenleg a harmadikak.

Versenyben van még két baranyai megye I-es csapat is. Mohácson igazi futballünnep lesz, hiszen élvonalbeli ellenfél látogat az Újvárosi Stadionba – ilyesmi pedig nem minden nap történik. A Duna-partiak vezetőedzője, Kvanduk János bízik benne, hogy sok szurkoló bíztatja majd tanítványait a Budafok elleni meccsen. A PTE-PEAC-nak is mindent bele kell adnia, az NB III-as Salgótarján ellen a maximumra lesz szükség.

A Magyar Kupa 6. fordulójának baranyai vonatkozású programja (szeptember 19., szombat, 15.00): Makó–PMFC, BKV Előre–Szentlőrinc, HR-Rent Kozármisleny–Tatabánya, Mohácsi TE 1888–Budafok, PTE-PEAC–Salgótarján.