Címlap Sport Parádés baran...

Parádés baranyai szereplés: nyert a PMFC és a Szentlőrinc is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Remek hétvégét zártak a baranyai NB II-es labdarúgócsapatok, a PMFC hazai pályán, a Szentlőrinc idegenben szerezte meg a három pontot. Utóbbi 3-0-s sikere Békéscsabán nagy bravúr.

A PMFC a harmadik helyezett Gyirmótot fogadta, s bizony jó volt látni, hogy a piros-feketék simán pariban vannak az élmezőnyhöz tartozó ellenféllel. Sőt, nem csak méltó partnerek voltak, hanem jobban is futballoztak a vendégeknél, s az 58. percben Geiger által szerzett gólnak köszönhetően le is győzték őket. A pécsiek ezzel a sikerrel feljöttek az ötödik helyre!

A Szentlőrincre még nehezebb feladat várt, nem sokan fogadtak volna arra, hogy a bentmaradásért harcoló baranyai csapat pontot szerez a jól szereplő Békéscsabánál. Pedig szerzett, nem is egyet, hármat! Mindezt ráadásul úgy, hogy három gólt is lőtt a házigazdáknak, akik teljesen padlót fogtak. A szentlőrinciek ezzel a győzelemmel elmozdultak a kiesőzónából, a 17. helyen állnak.

PMFC–Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0)

Labdarúgó NB II., 13. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezette: Gaál Á. PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Kónya D., Tölgyesi (Bartha, 64.), Futó, Hegedűs (Óvári, 64.) – Geiger (Batizi-Pócsi, 79.), Adamcsek (Németh M., 86.). Vezetőedző: Vas László. Gyirmót: Hársfalvi – Major, Hudák, Széles, Szegi – Lázár P. (Somogyi-Bakos, 80.), Vass, Hajdú – Szatmári, Simon A. (Mayer, 62.), Heffler (Herjeczki, 62). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Geiger (58.).

Békéscsaba–Szentlőrinc 0-3 (0-1)

Labdarúgó NB II., 13. forduló. Békéscsaba, 830 néző. Vezette: Nagy Norbert. Békéscsaba: Uram – Fazekas, Farkas, Babinyecz – Kitl, Horváth P., Kovács Á. T. – Pilán (Váradi, 62.), Hodonicki – Pantovic, Máris (Kasik, 80.). Megbízott edző: Tököli Attila. Szentlőrinc: Hajagos – Havas, Dulló, Keresztes, Molnár – Kapronczai, Nikics, Hleba (Lehoczky, 80.), Fröhlich (Vajda, 80.) – Harsányi (Nagy B., 68.), Torvund (Cenaj, 80.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Fröhlich (29.), Nikics (54.), Torvund (63.).

További eredmények: Soroksár–Szolnok 2-0, Dorog–Siófok 1-2, DEAC–Csákvár 1-2, Kaposvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-2, Ajka–Vasas 1-2, Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 0-1.

A labdarúgó NB III. Közép csoportban megszerezte hetedik győzelmét a HR-Rent Kozármisleny csapata, amely a Dabas-Gyón ellen nyert hazai pályán 3-0-ra. A mislenyiek hamar vezetést szereztek Füredi révén, a hajrához közeledve Juhász megduplázta az előnyüket, a pontot pedig Csernik tette fel az i-re a hosszabbításban.