Címlap Sport Pécsiekkel a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata ebben a szezonban mutatkozott be – története során először – a legmagasabb osztályban, az NB I. A csoportban. Az első hazai bajnokira már csak péntekig (19.00) kell várni, amikor is az Atomerőmű SE látogat az NKA Arénába – utóbbit a kiváló pécsi edző, Csirke Ferenc vezeti, előbbinek a kispadján pedig két tehetséges pécsi másodedző ül!

Az előző szezonban még NKA Pécs néven futott a csapat, de nem ez számított: az NB I. B Piros csoportjának döntőjében óriási csatában, öt mérkőzés alatt legyőzte a városi rivális PVSK-t, s ezzel feljutott a legjobbak közé. Ezek a meccsek fantasztikusak voltak a szurkolók számára, elképesztően jó hangulatot hoztak ezek a csaták – látszott, hogy a pécsiek imádják a minőségi kosárlabdát!

A most zajló szezonban már bemutatkozott az NKA Universitas Pécs csapata az A csoportban, két meccset már lejátszottak a fiúk, de az első győzelemre még várni kell, igaz, a két idegenbeli bajnoki nem sok jót ígért. Nos, pénteken fordulhat a kocka, hiszen hazai pályán, az NKA Arénában lépnek pályára, ahol bizony sokat érhet a pécsi szív – főleg úgy, hogy nem csak a lelátón, hanem a csapatban, a szakmai stábban és a játékoskeretben is dobog néhány!

Én az Akadémia utánpótlásában kosaraztam, majd később a PVSK színeiben játszottam az A csoportban is, úgyhogy most nagyon jó érzés számomra, hogy edzőként itt, az NKA-nál kerülhettem vissza a legmagasabb osztályba! – fogalmazott az NKA Universitas Pécs másodedzője, Sértő Ádám. – Nyugodtan kimondhatom, hogy ezzel egy régi célom, egy régóta dédelgetett álmom vált valóra! Az előző szezon döntőjében óriási volt átélni azt a hangulatot, amit a pécsi szurkolók teremtettek, extra volt olyan kiváló közönség előtt játszani. Nagyon sokat jelentett a srácoknak! Úgyhogy bízunk benne, hogy a szurkolók az A-csoportos meccseinken is mellettünk lesznek, mert ha ugyanolyan hangulatot varázsolnak a csarnokunkba, akkor biztosan képesek leszünk hazai pályán arra, hogy meglepetést szerezzünk!

Szintén másodedzőként segíti a csapatot Berkics Bence, aki korábban hasonló utat járt be, mint kollégája: az Akadémia utánpótlásában pallérozódott.

Természetesen pécsiként, lokálpatriótaként is nagyon örülök annak, hogy eljutottunk idáig, jó érzés így a kispadon ülni, a csapat sikeréért dolgozni. Számomra további pozitív töltetet ad az egésznek az, hogy az utánpótlásban az Akadémia csapataiban játszottam: itt születtem Pécsett, itt nevelkedtem, és a játékospályafutásom során egy évet leszámítva végig itt kosaraztam! Az A csoport újoncaként nagyon nehéz feladat vár ránk, de a célunk egyértelmű, bent akarunk maradni, ennek érdekében minél több meccset meg akarunk nyerni, és nagyon bízunk benne, hogy egyre több szurkolót ki tudunk majd csábítani a csarnokunkba

– mondta Berkics Bence.

Amíg Sértő és Berkics a kispadról segítheti a csapatot, addig lesz olyan pécsi is, akinek a pályán kell hozzátenni a magáét. Scherer Bálint a Falco és a Kaposvár ellen is sok játékpercet kapott, meg is szerezte első A-csoportos pontjait – most pedig nyilván nem bánná, ha az első győzelem ízét is megérezhetné.

„Én a Rátgéber Akadémián kezdtem kosarazni Zalay Zoltinál, az elejétől fogva itt vagyok, ami jelzi, mennyit jelent számomra, hogy ugyanitt immár a legmagasabb szinten játszhatok! Az évek során azt volt a legjobb átélni, hogy folyamatosan lépkedtünk előre, a saját fejlődésemmel párhuzamosan mindig jöttek az új lehetőségek, például játszhattunk az NB I. B-ben. Együtt építkeztünk! Most pedig itt vagyunk, és én is itt vagyok az A csoportban, ahol meg akarjuk mutatni, hogy helyünk van a legjobbak között, és hogy senkinek nem könnyű ellenünk játszani. Itthon csinálhatom, itt van a családom, a barátaim, haverjaim, akik rendszerint jönnek is a meccseinkre. Ennél nincs jobb!”

Az első hazai mérkőzésre tehát október 13-án, pénteken 19.00 órától kerül sor, amikor is az Atomerőmű SE látogat Pécsre. Érdemes beírni a naptárakba a folytatást is: belátható időn belül jön majd a DEAC (október 28.), az Alba Fehérvár (november 11.), és a Budapesti Honvéd (november 18.)!