Beteljesült a kozármislenyi női kézisek álma, az ezüstéremnek köszönhetően feljutottak a legmagasabb osztályba! (Fotó: Kozármisleny SE)
Címlap Sport Reggel hatkor...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csodálatos eredménnyel zárta a szezont a Kozármisleny női kézilabdacsapata, amely második helyen végzett az NB I. B-ben, ezzel kiharcolta a feljutást az élvonalba. A következő idényben jöhet a Bajnokok Ligája-szereplő Győr és a Fradi is!

Nem volt egyszerű az utolsó forduló a mislenyi lányok számára, ugyanis azt az Orosházát fogadták, amely végül a hatodik helyen végzett, és bárkit képes volt megtréfálni ebben a mezőnyben. Nagy volt a nyomás, mert a Szombathely ott lihegett Gyulay László tanítványainak a nyakán, csak egyetlen pont volt a különbség, de miután fantasztikus hangulatban 27-24-re győzött hazai pályán a Kozármisleny, minden eldőlt! Meglett az ezüstérem (a bajnok a Vasas lett), ami egyben feljutást ér az élvonalba!

Délelőtt nem is kerestük a vezetőedzőt, Gyulay Lászlót, mert sejtettük, hogy hiába tennénk. Amikor viszont még délután négykor sem értük utol, akkor világossá vált, hogy elég nagy lehetett az ünneplés, hosszú volt az éjszaka…

– Reggel hatkor még a vásártéren ettük a hurkát és a kolbászt, ami sok mindent elárul – mondta mosolyogva a Pécs Aktuálnak a 46 éves vezetőedző, Gyulay László. – A sportcsarnokban is sokáig voltunk, aztán onnan átmentünk Üszögpusztára, ahol Czirják Józsefnél együtt ünnepeltek a szurkolók, a játékosok, a támogatók, a szülők, a gyerekek. Fantasztikus volt a hangulat!

Ez a teljesítmény, ez az ezüstérem meg is érdemli, hogy alaposan megünnepeljék! Nem mindennapi tettet hajtott végre a kis Pécs melletti város klubja, amely most elérte, hogy a következő idényben olyan csapatok jöhetnek majd ide, mint a világ egyik legjobbja, a Győr, illetve hazai riválisa, a Ferencváros.

– Egyértelmű, hogy edzői pályafutásomnak ez az eddigi csúcspontja! Annál fantasztikusabb dolgot el sem tudok képzelni, mint hogy a legmagasabb osztályban dolgozzak, úgyhogy nagyon örülök ennek a sikernek. Szeretném ezúton is megköszönni a lányoknak, hogy végig szívvel-lélekkel, kellő alázattal álltak a munkához, ez volt mindennek az alapja! Óriási áldozatokat hoztunk, mert a szezon második felében, főleg a hajrában rengeteg sérülés jött, de mindig csapatként tudtunk funkcionálni, sosem estünk pánikba. Nagy köszönet a szurkolóinknak, akik egész évben mögöttünk álltak, buzdítottak minket, és persze a támogatóinknak is, akik végig hittek bennünk. Fontos kiemelni, hogy ez egy több éves szisztematikus építkezés gyümölcse: a legfontosabb az, hogy a következő idényben a dél-dunántúli régiónak ismét van első osztályú csapata, ami reményeink szerint az utánpótlásnevelésre is pozitív hatással lesz!

A bajnokság végeredménye: 1. Vasas 46 pont, 2. Kozármisleny 44, 3. Szombathely 43.

Gratulálunk, lányok!