A pécsi klubnál bíznak benne, hogy sok szurkoló jön majd ki szombat délután az Újpest elleni Magyar Kupa-meccsre
Címlap Sport Szombaton vég...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó Magyar Kupában most, a harmadik körben kapcsolódnak be az élvonalbeli csapatok, s a PMFC rögtön ki is csípett egy egész jó NB I.-es gárdát: az Újpestet fogadja szombaton (16.45). A meccs iránt nagy az érdeklődés, várhatóan sokan lesznek a stadionban. A hétvégén pályára lép még a HR-Rent Kozármisleny, a Szentlőrinc és a PTE-PEAC is.

Kimondani, leírni is szomorú, mikor láttunk utoljára Pécsen NB I.-es focimeccset: 2015. május 29-én! A PMFC természetesen ugyanebben a szezonban vívott utoljára tétmeccset a patinás fővárosi csapattal, az Újpesttel, otthon 1-1 lett a végeredmény, idegenben pedig 2-0-ra nyertek a piros-feketék. Csak mert jólesik visszaemlékezni: az egyik gólszerző James Manjrekar, a másik Rácz Ferenc volt.

Nos, a Magyar Kupában most összehozta a sorsolás a két csapatot, szombaton 16.45-kor kezdődik a PMFC–Újpest csata. A pécsi klubnál szépen fogytak a jegyek elővételben, de vannak még belépők (holnap 14.45-kor nyitnak a pénztárak) – mindenkit nagy szeretettel várnak, mert holnap délután futballünnepet szeretnének kerekíteni a Stadion utcában!

S ha már az egyik legkedveltebb magyar csapatról van szó, természetesen jócskán akadnak olyan pécsi szurkolók, akik a PMFC-t és az Újpestet is szeretik – na, ők most komoly bajban lesznek! Közéjük tartozik Kele Norbert, aki nem szokott hiányozni a pécsi csapat hazai meccseiről, mert nagyon szereti a piros-feketéket, de az a nagy igazság, hogy a vére lila…

Édesapám hatalmas Újpest-drukker volt, és amikor Törőcsik András elkezdett játszani, fülig beleszerettem a lilákba! Ennek már több mint negyven éve. Jártam is az Újpest meccseire, még idegenbe is elutaztam, és ott voltam például az Újpest–Napoli csatán, amelyen Maradona is játszott. Szóval nagy szerelem az Újpest, de hozzáteszem, pécsiként természetesen egész évben a PMFC-nek szurkolok, lehetőség szerint nem hagyok ki egyetlen hazai mérkőzést sem, mindig ott vagyok a lelátón. Ez most egy különleges meccs lesz számomra: a vendég szektorban fogok állni, de a szívem szerint egy döntetlennek örülnék, ami persze nincs a kupában, valakinek tovább kell jutnia. Mivel az Újpestnek a Magyar Kupa nagyon fontos, hiszen kijuthat a nemzetközi porondra, így azt kívánom, egy jó, izgalmas mérkőzés után nyerjenek a lilák!

– fogalmazott a Pécs Aktuálnak Kele Norbert.

A Magyar Kupa harmadik körében még három baranyai csapat lép pályára, a HR-Rent Kozármisleny, a Szentlőrinc és a PTE-PEAC. Közülük a szentlőrinciek fogadják a legerősebb ellenfelet, ugyanis az NB II.-ben szereplő BVSC-Zuglót látják vendégül.

A hétvégi kupaprogram: PMFC–Újpest (szombat, 16.45), Szentlőrinc–BVSC-Zugló (vasárnap, 15.00), DEAC–HR-Rent Kozármisleny (vasárnap, 15.00), PTE-PEAC–Kaposvári Rákóczi (vasárnap, 15.00).

KAPCSOLÓDÓ CIKK: