Címlap Sport Szücs Réka tr...

Szücs Réka triplájával ott vannak az elődöntőben a pécsi női kosarasok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végsőkig kiélezett meccsen jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata: Szücs Réka három másodperccel a vége előtt vágta be a mindent eldöntő triplát. Az elődöntőben jön a Sopron!

Az egyik oldalon a pécsi csapat, a másik együttes kispadján pedig egy pécsi ikon, Iványi Dalma. Az ember egyik szeme sír, a másik nevet, hisz mindkettőnek egyszerre nem teremhetett babér a Miskolcon, az impozáns DVTK Arénában (apropó: Pécsnek miért nincs ilyen csarnoka?!) zajló Killik László női Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Borítékolni lehetett, hogy nagy csata lesz, hiszen két hasonló kaliberű csapat találkozott egymással. A meccs pedig hűen tükrözte ezt: a végletekig kiélezett, fordulatos és izgalmas volt. Három negyed után úgy tűnt, hogy Kiss Virágék kezében ott van a győzelem, 10 ponttal, 51-41-re vezettek. Az utolsó felvonásban azonban lábra kaptak a győri lányok, akik az utolsó percre nem csak ledolgozták hátrányukat, hanem a vezetést is átvették (59-60).

De volt vissza közel egy perc! Marshall eladta a labdát, Dubei kihagyott egy triplát, Kiss Virág leszedte a lepattanót, aztán jött Szücs Réka: három másodperccel a vége előtt jéghideg fejjel bevágta a mindent eldöntő hármast!

A pécsi lányok tehát ott vannak a szombati elődöntőben (17.00), ahol azonban borzasztó nehéz feladat vár rájuk: az euroligás Sopron Basket lesz az ellenfelük, amely a negyeddöntőben 80-35-re elnáspángolta a TFSE-MTK-t.

NKA Universitas PEAC–UNI Győr MÉLY-ÚT 62-60 (13-13, 22-17, 16-11, 11-19)

Női Magyar Kupa negyeddöntő, Miskolc. NKA Universitas PEAC: Marshall 12, Wentzel 10, Dudásová 3/3, Nelson 10, Kiss V. 12. Csere: Szücs R. 8/6, Simon Zs. 4, Sarok 3/3, Brajkovic. Vezetőedző: Csirke Ferenc. UNI Győr MÉLY-ÚT: Dubei 18/6, Dombai 6, Canada 15, Oroszova 2, Mompremier 9. Csere: Razheva 5, Török 2, Weninger 2, Nagy D. 1. Vezetőedző: Iványi Dalma.

Fotó: Tóth Zsombor