Fájdalom? Tényleg vége a Barátok köztnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közel 23 éves sorozat ugyan nyár közepéig még látható lesz az RTL Klub képernyőjén, de a stáb végleg befejezte a munkát - számol be a gyártó közleményéről a Media1.

Lezárult egy korszak, befejeződött a Barátok közt forgatása – írja a sorozatot az RTL Magyarország megbízásából gyártó UFA Magyarország a Media1-hez is eljuttatott közleményében.

A gyártócég felidézte: 1998-ban láthatták először a nézők a sorozat főcímdalát, ekkor érkezett a Berényi család a Mátyás király térre.

Az elmúlt több mint két évtizedben a Barátok közt történelmet írt: többmilliós nézőközönséget ültetett a televíziók elé, generációk nőttek fel rajta. Magyarországon napi sorozat nem élt meg ilyen kort, jóval több mint 10.000 epizódot, amivel beírta magát a hazai televíziózás történetébe, de nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.

„Büszkék vagyunk arra, hogy majd’ 23 éve részesei vagyunk a nézők mindennapjainak. Ahogy a sorozat alapítója, Kalamár Tamás fogalmazott: a Barátok közt televíziózás Szabó családjává vált. Köszönjük a csatornának, hogy ilyen hosszú időn keresztül kiállt mellettünk, az összes szereplőnek és közreműködőnek pedig az évtizedeken át tartó, profi és lelkiismeretes munkát. Hálásak vagyunk a rajongóknak, amiért ilyen elkötelezetten kísérik figyelemmel a Mátyás király tér lakóinak életét”

– mondta Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

A BK története azonban még nem ér véget teljesen, hiszen a sorozat még nyár végéig képernyőn marad.

A széria befejezését tavaly november végén jelentették be – emlékeztet a Media1. Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese akkor úgy nyilatkozott,

a sorozat nézettsége már a minimumot sem hozta, és mindent megtettek, hogy megmentsék, de a széria menthetetlennek bizonyult.

A Fókusz egy videót is forgatott az utolsó forgatási napon:

Előző sztori

Példakép szeretne lenni a roma polgárőr, aki 15 éve figyel a rendre Pécs keleten

Következő sztori

Járvány: 8 ezer fölött az új fertőzöttek száma, 245 ember meghalt

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1