Címlap Szórakozás Nem véletlenü...

Nem véletlenül ér derékig a fű az orfűi akvaparknál!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először azt hittük, hogy a természet végleg visszaszerzi magának az orfűi akvapark területét, derékig ér a fű mindenhol. De észszerű magyarázatot kaptunk a méteres méhlegelő okára.

Már csak sejteni lehet, merre volt egykor a napozó

Úgy fogják kaszálni, hogy utána szalmabálát készítenek belőle

– mondta kérdésünkre tulajdonos cég képviselője. Barna Béla közölte azt is: hamarosan egy helyi illetőségű vállalkozó érkezik, aki nemcsak levágja a füvet, hanem száradás után bálázza és el is szállítja azt, majd felhasználja, így nem vész kárba. Ahhoz viszont, hogy ezt bálázni lehessen, meg kell várni egy bizonyos „magasságot” – fogalmazott.

Érik a kaszálás

Idén biztosan nem csobbanhatunk, Pécs nem támogatta az ideiglenes kinyitást

Szomorú ezt látni

Ami már kevésbé örvendetes, idén még biztosan nem hűsölhetünk a két éve zárva tartó medencékben. Az ideiglenes nyitást – ami 100 millió forintba került volna – nem támogatta a pécsi városvezetés, az építkezésre pedig még várni kell. Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere korábban a Pécs Aktuálnak azt mondta, sajnálja, hogy ez a helyzet, de Orfűnek egyedül nincs annyi pénze, hogy bevállalhassa az akvapark ideiglenes kinyitását.

Négyévszakos szórakozás: akvapark, hotel és wellnessközpont épülne Orfűn

17 milliárdból építenék újjá az egykori orfűi strandot, de komolyan felturbóznák a tó körüli sétányt is azok az új befektetők, akik tavaly megvásárolták – egy fővárosi ingatlannal együtt – az egész területet – írta meg a Pécs Aktuál. Először csak eladni akarták a területet az új tulajdonosok, végül szerelem lett első látásra, nem is akármilyen. A szerelem azóta is tart, sőt lángol! Az eladásra szánt mostohatelekből fő program lett:

ELKÉPESZTŐEN NAGYSZABÁSÚ FEJLESZTÉSI TERVET ÁLLÍTOTTAK ÖSSZE, AMI NEMCSAK A BEFEKTETŐKNEK, HANEM A TELEPÜLÉS EGÉSZÉNEK IS MEGÉRI, A LÁTOGATÓKRÓL MÁR NEM IS BESZÉLVE. A BEFEKTETŐK CÉLJA UGYANIS AZ, HOGY EGÉSZ ÉVBEN (CSALÁDI) KIKAPCSOLÓDÁSRA ALKALMAS LEGYEN A LÉTESÍTMÉNY, NE CSAK NYÁRON VARÁZSOLJA EL A LÁTOGATÓKAT!

A részleteket ebben a cikkünkben írtuk meg: